fredag 30 oktober 2009

Jag längtar till advent


Julen i all ära men det är advent jag längtar efter mest! Vita glänsande ljus, stora stjärnor i fönstren, hyacinter och julrosor nerstoppade i mossa och massor med mys och glöggfester! Vi tjuvstartade redan igår. Eftersom jag inte packat upp glöggmuggarna ännu fick vi dricka ur kaffekoppar men det gick det med. Till glöggen mumsade vi svärmors goda pepparkakor.

Nu funderar jag på årets adventspyssel. Siffror i zink bundna på tjocka vita blockljus med grön mossa och vita pärlor på min stora spegelbricka mitt på matbordet är givet. Jag ska inhandla två nya stjärnor till fönstrena ut mot gatan och så hoppas jag att vi får färdigtapetserat i vardagsrummet så att vi kan måla och få upp några hyllor och mysprylar. Vill handla vita hyacinter redan nu - tror inte att jag kan bli trött på hyacinter trots att det är nästan två månader kvar till jul. Vi får se, kanske blir det ett par hyacinter redan idag - 30 oktober=)

Zinksiffrorna är från Nordljus och kostar 49 kronor.

onsdag 28 oktober 2009

Salle de bains



På vår badrumsdörr sitter den här skylten. Gillar den råa slitna looken som kontrast till kristallkronan, badkaret med lejontassar och den stora silverspegeln. Älskar vårt badrum som har grå putsade väggar och betongplattor från Marocko men ännu saknas lite lullull i form av hyllor och mys så mer än så här får ni inte se i dagsläget=)


Den här fina emaljskylten finns att köpa från Nordljus för 159 kronor. Vem längtar inte efter ett varmt härligt bad när man ser den! Skylten är en av alla produkter jag har med mig när jag är ute som representant för Nordljus. Vill du ha ett hemparty hos dig? Maila mig.

lördag 24 oktober 2009

Mormorsrutor

Visar filten som jag håller på att virka till Nathalie. Har än så länge bara kommit halvvägs. Det är väldigt enkelt att virka mormorsrutor men det tar lite tid. Det blir ett par rutor per kväll. Valde färgerna när det fortfarande var sommarvärme ute, nu hade jag kanske valt lite mysigare, mörkare färger men å andra sidan så blir väl filten färdig lagom till våren=)


Close up på mina rutor!
Nu är Noah hos farmor och farfar och Nathalie "lånas ut" till J, M och lilla L. J och M ska få testa på hur det är att vara tvåbarnsföräldrar! För oss blir det bröllop och sova på hotell - lyxigt för en trött småbarnsmamma=)

fredag 23 oktober 2009

Detta är inte en modeblogg...



men jag är tvungen att visa min nya grymma Odd Molly-klänning! Jag köpte den på White här i Alingsås.






Gillar alla fina detaljer. Är så lycklig=)

Enkelhet är vackert




På vårt matsalsbord (som även är vårt köksbord eftersom vi inte har något bord i köket) står detta lilla trådhus. Jag tycker att det är så gulligt och man kan använda det till mycket. Just nu står en grönblåkruka med ett A i huset. Ibland har jag frukt eller bullar om det är kalas. Man kan också ha fina stenar eller kottar i det. Väldigt användbart=)




A som i Amor, Alltid, Allvar...




I morgon gifter sig P och R. Det ska bli så roligt att vara med på deras bröllop! Vad kan vara vackrare än ett höstbröllop? Nu hoppas vi på solsken och klart väder.




Bröllopspresenten inhandlades i underbara butiken Grönbergs Interiör i Göteborg. Jag kommer inte tala om vad som finns i paketet men visst är det vackert! Rosenblad mellan guldpappret och celofanen och en liten spets knutet i det råa snöret. Klicka här för att läsa deras fina blogg.

Trevlig helg!

torsdag 22 oktober 2009

Vackert med schabloner


Text och bokstäver i inredningen tycker jag är otroligt vackert. Jag blandar gärna upp romantiska, lantliga prylar med lite ruffare bokstäver eller skyltar i metall. Jag har ett rostigt X i matrummet som lutar lite nonchalant mot väggen där det står jämte kokboken Under valnötsträdet. Men favoriterna just nu är mina nya schabloner som man kan placera lite här och där och byta ut efter humör. Just nu har jag bundit ett N med ett vackert snöre på ett blockljus. Ljuset står i fönstret i vardagsrummet och tänds om kvällarna när det är mysdags i soffan.
Hoppas ni får en härlig torsdag!

onsdag 21 oktober 2009

En liten fågel


Det här fina kortet fick Noah av sin kompis Siri i lördags. Vi hade tvårskalas här hemma med vilda lekar, tårta, paket och fiskdamm.


Efter kalaset hamnade kortet i en liten korg i fönstret i vardagsrummet. Jag tycker färgsättningen är så fin och fågeln ser så söt ut. Passar perfekt till en liten tvåårig kille.