måndag 30 november 2009

Måndagsrusk kräver tända ljus!

Det här stora blockljuset fick jag i present förra helgen. Jag har piffat till det med ett notblad, tunn spetstråd fyndad på loppis och ett eget pysslat hjärta. Ljuset står på ett gammalt snett fat på fot med fin patina som jag hittat på loppis för tio kronor. Bakom skymtar ni en inslagen kruka i gammalt brunt presentpapper, ruffigt brunt snöre, ett litet spetsband och en liten reva notblad. Vet inte vad det är för melodi men tycker att det är otroligt snyggt med blad från gamla notböcker!


Gjorde en hel bunt med hjärtan i lera från Panduro som jag kavlat på ett spetsband. De ska få fina band och hänga i granen. Superenkelt men ändå vackert!

Hoppas att ni haft en härlig adventhelg. Vi har tagit det ganska lugnt med vänner på middag på lördagen och picknick i skogen på söndagen.

torsdag 26 november 2009

Köp inte grisen i säcken!


Rosa tyggris, 17 cm, 199:-



Men gärna i en fin plåtburk;-) Jag tycker att den här grisen med prickigt band runt magen är helt underbar! Den kommer från Maileg och ser ju så snäll ut!

Idag har jag inventerat bland vårt julpynt och pysslat lite nytt mys! Det är ju så härligt när man får lite tid över för pyssel och stök! Ska vänta ett par dagar till innan stjärnorna åker upp men sen tänker jag inte bromsa mer! Tänk, det är första advent om tre dagar! Fantastiskt! Har varit lite dålig i fyra dagar och när jag äntligen började må bättre tog jag sprutan och idag har jag haft lite feber. Ser fram emot att tända det första ljuset i adventsljusstaken på söndag!
Kram

fredag 20 november 2009

Solsken och fredag - kan det bli bättre?

Ja, för i kväll är det julfest och imorgon födelsedagsmys samt loppis. Vilken underbar helg! Var tvungen att ta lite bilder på mina nya små hyacinter nu när vi har så vackert solljus!

Hjärtat fick vara med i detta arrangemang med! Tycker så mycket om det och gillar när det sjunker ner i den ruffiga mossan. Som förövrigt inte är någon finmossa utan plockad i vår egen trädgård... haha. Enda gången man kan vara glad över att ha mossa i gräsmattan. Man behöver inte gå så långt för att samla pysselmaterial:)

Hoppas alla får en riktigt härlig helg med en massa solsken och energi!

tisdag 17 november 2009

Korthållare


Nu har boken Vinterns goda ting fått komma fram ur skåpet. Det är bara att inse att det är vinter. Bakom står Jag vill ha choklad med en hel massa fantastiska recept på underbara chokladskapelser! Finns det något godare än choklad? Nää, tror inte det:)


Korthållaren i fil de fer blev förra hempartyts storsäljare. Tyvärr tog de slut på Nordljuslager så på hempartyt igår kunde jag inte sälja den. Synd för jag tycker att den är så vacker i sin enkelhet. Lika fin full med kort och småprylar som helt ren. Perfekt till julkorten men även fin året runt! Tjejen i korthållaren är Nathalie och den lille killen i ramen på övre hyllan (på översta bilden) är Noah när han var bebis. Visst är de lika!

måndag 16 november 2009

I brist på solsken



En burk med torkade apelsinskivor får lysa upp vardagen när solen håller sig borta. Jag tycker apelsiner är så vackra och brukade hänga upp skivor som girlanger när jag var tonåring men nu får de ligga i en fin burk. Apelsiner är ju så där lagom juliga också. Om man lägger till stjärnanis och kanelstänger blir det verkligen jul men bara apelsinskivor tycker jag funkar utan att det känns som man fuskar.

Ibland öppnar jag burken och sniffar lite - luktar härligt!



Man kan aldrig få för mycket C-vitaminer! På vintern är det extra viktigt att få i sig frukt och naturliga vitaminer. En stor fruktsallad är det bästa som finns! Häärligt!
Trevlig tisdag på er! Kram


Plockar ljusstumpar

Eftersom det blir mörkt så tidigt bör kvällarna bli längre men jag tycker att de går så snabbt över och vips måste man gå och lägga sig för att man ska orka upp dagen efter. Nathalie vaknar ju ännu flera gånger per natt och de nätter hon sover bra vaknar jag ändå eftersom jag är så inställd på att behöva stoppa in nappen eller ge henne mat. På morgonen går jag runt i huset och plockar ljusstumpar. De är bevisen på att kvällen ändå varade flera timmar..

Nu är det ny vecka och jag har flera roligheter att se fram emot! Hoppas ni också har mysiga planer för er vecka!

fredag 13 november 2009

Åå, vilken härlig dag!


Det är fredag! Visserligen fredagen den trettonde, men vad kan hända egentligen?! Solen skiner och frosten gnistrar. Jag längtar ut! Snart ska jag och Nathalie promenera och hämta Noah från dagis. Vi går genom ett villaområde med massor med olika hus, tomter och människor. Jag brukar spana in i husen så mycket jag bara kan. Det är så kul att se hur andra bor och blir man inte inbjuden så får man ju spana lite på avstånd=

Till helgen har jag stora pysselplaner! Det har jag visserligen till varje helg men jag hoppas verkligen vi hinner med några av de projekt vi satt upp denna gång. På lördag blir det loppis också! Dessutom får vi fikabesök av härliga vänner vi inte träffat på väldigt väldigt länge både på lördagen och söndagen.

Jättetrevlig helg till er alla och tack för alla gulliga kommentarer!

tisdag 10 november 2009

Jag har tjuvstartat!

Zinkricka 99:-, porslinsbrickor med siffrorna 1-4 99:-
Jag har satt ihop några adventsljus. Det är lite tidigt men jag har gjort det för att ha med på mina Nordljus Hempartyn. Åå, det är så mysigt att julpyssla. Det vackra bandet fyndade jag av en gullig tant som hade hur mycket olika band och spets som helst på en loppis i lördags. Fem kronor metern!

Det är mindre än tre veckor till att vi får tända det första ljuset!

Nu ska jag promenera ner till stan med Nathalie och kolla efter ett par mysiga raggsockar. Jag tycker att det är så mysigt att krypa upp i soffan med ett par riktigt fina raggisar. Det gör liksom ingenting att golven är kalla om man har fina sockar på föterna=)

måndag 9 november 2009

Måndag förmiddag




Sitter vid matbordet och tittar ut på det gråa blöta utanför. Fy vad det är tråkigt väder. Tur att jag har min lilla hyacint som visserligen inte blommat ut ännu men ändå lyser upp där den står i mitt fönster.

I går röjde vi ute i trädgården. Gräsmattan var täckt med ekblad och under var gräset långt så det var svårjobbat. Men nu ser det fint ut. Så här rosig om kinderna blev Noah av allt hårt jobb!

Hoppas att ni får en trevlig vecka!

lördag 7 november 2009

Premiär


Silverhjärta att hänga i granen eller på t ex ett blockljus 29:-


Ängel i zink att hänga på väggen eller dörren, 30 cm hög, 199:-


Idag har Nordljus premiär av sin nya fina webbshop. Klicka här för att se webbshoppen och alla fina julnyheter!

Nu närmar sig julen sakta men säkert! Jag försöker smyga långsamt. Har köpt två jultidningar och en liten vit hyacint men skulle egentligen vilja hugga en gran och pynta hela huset med vackra ting i zink, vitt och rött. Gillar du heminredning, smycken, spaprodukter och julen? Vill du bjuda in dina vänner på fika eller glöggkväll? Maila mig och boka ett Nordljus hemparty! Som värdinna får du välja gåvor från hela Nordljus sortiment. Jag kan ta ett par bokningar till innan jul.

Fortsatt trevlig helg till er alla!

fredag 6 november 2009

Besviken

Var på IKEA igår med dubbelvagnen... Det gick ovanligt smidigt och vi hittade mycket av det vi var ute efter men jag åkte därifrån djupt besviken på deras julprodukter så som julgranskulor, julgranspynt och paketband. Allt glitrade och gnistrade i rött, guld och silver. Gillar ju IKEA, som alla andra, men årets julpynt var ingen höjdare. Det blev inte en enda julprodukt däremot en himla massa ljus. Blockljus, värmeljus och höga stearinljus. Gillar att ha mängder med ljus tända runt om i fönstrena och på borden. I kväll blir det pyamasparty med tända ljus, glögg och pepparkakor!

På bilden ser ni mina cyclamen i sina glansdagar. Nu är de inte riktigt lika fina. Det är svårt att hålla fart i blommorna som står i fönstrena när elementen går på högvarv.

måndag 2 november 2009

Helgens loppisfynd

Äntligen kom vi iväg på loppis! Det är lite svårare nu när man är tvåbarnsmamma. Kan omöjligt åka på loppis ensam med båda två så sambon måste övertalas i god tid. Dessutom vill jag ju vara där tidigt innan alla fynd är tagna och det kan vara svårt att komma iväg en bestämd tid när man har en liten på två månader och en tvååring som vill klä på sig själv=) Hur som helst så blev det en lyckad utflykt! Vi både fynade och fikade så alla var glada!

Här är några av mina fynd. I den vita emaljburken ska jag förvara Noahs välling - pefekt storlek! Spegeln ska sitta på gästtoaletten och den lilla gulliga ramen ska nog få stå nere i matrumet med en bild på Nathalie.

Dessutom hittade jag två fantastiskt fina stolar! De måste bara kläs om och fixas till lite sedan kommer jag visa upp dem här också.