söndag 27 december 2009

En halsduk till mor

Visade i ett tidigare inlägg några mormorsrutor som skulle bli en julklapp. Nu kan jag visa den färdiga klappen - en halsduk. Fick inspiration från Bloomingville men använde en lite annurlunda färgställning. Mamma blev jätteglad! Tycker verkligen om att ge bort egengjorda julklappar (och att få!). Mamma är väldigt tacksam att ge egengjorda presenter eftersom vi har samma smak och så är hon ju min mamma och stolt över det mesta jag gör, hihi! Gissar att jag kommer att bli lika dan:-)

lördag 26 december 2009

God fortsättning från ett snöigt Alingsås

Vi hade en underbar julafton med min släkt i Mullsjö. Det var Noahs första riktiga julafton och möte med tomten. Förra julen låg vi ju deckade i influensan i soffan i Göteborg. Nathalie sov mest under julklappsutdelningen men tyckte nog annars att det var ganska mysigt med kalas! Igår på juldagen kom min mamma hit och vi tog en lång promenad genom ett regnigt Alingsås. Det gjorde inte så mycket att vi blev blöta. Barnen satt ju torra under regnskyddet i vagnen. Vi gick omkring bland de stora villorna i Sörhaga och Kullingsberg och spanade in så mycket vi kunde. Jag gillar att kika in hos andra, bara så där i förbifarten liksom. Inte för mycket så att det stör men jag är ju så nyfiken på hur andra bor!

Idag fick vi lite sovmorgon. Noah och mamma gick upp vid sju men vi övriga låg kvar en timme till. Det var otroligt skönt! Nu har vi ätit frukost men jag sitter fortfarande i mina nya pyamasbyxor. Snart ska vi ut och skotta och åka pulka för oj vad mycket snö det har kommit i natt! Härligt!

Hoppas ni har en härlig jul!

måndag 21 december 2009

Julgodis

Har inte gjort så mycket julgodis som jag hade planerat i år. Det är svårt att få tiden att räcka till. Men har precis köpt ingredienserna till en andra dubbelsats wienernougat. Det är så ljuvligt gott och första omgången gick fort åt;)

Bakom burken med kakformarna skymtar Johanna Westmans bok JULGODIS - den fick jag i födelsedagspresent förra året och kan verkligen varmt rekommendera den till andra som gillar att baka och fixa gott men som kanske inte vill att det ska vara allt för svårt att ställa till kalas!

Hoppas ni haft en bra måndag så här dan före dan före dan före dopparedagen! Idag lämnade jag mina sista Nordljus-påsar innan jul. Mötte Elin på Allum som var värdinna för det senaste hempartyt. Elin och hennes Mikael är precis klara med renoveringen av sitt underbara lantliga kök och för ett par veckorsedan invigde vi det med Nordljus hemparty och glöggmys! Tack gulliga Elin för en jättemysig kväll med fantastiska saffranssemlor!


torsdag 17 december 2009

Vi hittade ett skåp

När vi flyttade hit hittade vi det här fina skåpet ute i snickarboden. Jag tycker att det är otroligt vackert och orginellt och kan inte förstå hur de förra ägarna kunde förvara spik och skruv i det. Nu är det putsat och lackat och upphängt i vårt matrum. Sambon har det som barskåp med drinkböcker, glas och en och annan flaska.

Det fanns ingen nyckel eller låsanordning så jag satte dit en gammal nyckel som jag sparat och pyntade lite med ett vitt lerhjärta, en liten kula i fattigmanssilver, en rosa tyllremsa och ordet jul som jag böjt till i ståltråd. Hoppas ni har en trevlig torsdag! Här har vi pudersnö och fantastiskt solsken! I kväll ska jag och en vän till Bergakungen och äta en bit mat och kolla på Luftslottet som sprängdes. Ska bli roligt!

torsdag 10 december 2009

Gran 2009

Idag kom sambon och Noah hem med granen - oj, vad glad jag blev! Det är ju vår första jul i huset och vi har inte brytt oss om att ha gran i lägenheterna som vi bott i tidigare. Förra julen var vi dessutom sjuka i influensan hela julen så det blev inget riktigt julfirande. Jag och Noah låg deckade i soffan hela helgen. Det var jättetråkigt. Tur att han bara var drygt ett år och inte förstod vad han missade. Men i år ska det bli andra bullar! Det ska bli så kul! Har bland annat pysslat lite julgransdekorationer och köpt jättefina droppkulor i fattigmanssilver från Nordljus.


Har virkat lite rutor. Det är så kul! Vill inte riktigt berätta vad det här ska bli ännu. Det visar sig den 24e;) Men är så nöjd att jag nästan vill behålla det själv, hihi.

Nu är det bara fredag kvar sedan är det helg och tredje advent! Härligt! Hoppas ni har det bra i vinter(?)mörkret. Nu ska jag tända stearinljus i hela huset och mysa med Nathalie. Noah sover och sambon är på julfest med jobbet. Kram på er!

måndag 7 december 2009

Trött

Måndagen är avklarad och vi myser med tända ljus innan det är dags att gå upp och krypa ner under det goa täcket! Nathalie vaknar ju ett par gånger per natt ännu så vi är ständigt trötta här hemma. Men nu sover hon i egen säng så nätterna är ganska smidiga i alla fall. Hon har fått överta Noahs gamla spjälsäng som blev ledig nu när han fick en stor utdragssäng. Jag är sååå nöjd med hans nya säng som är riktigt gammal och kommer från svärmors farbrors hem och som jag nu målat grå. Den är både vacker och lite lagom tuff för en tvååring. Jag kommer visa bilder inom kort!

Gillar verkligen fattigmanssilver. Denna lite annorlunda kula ligger med lite andra julgranskulor på ett loppisfat. Skenet från blockljuset speglas i både fatet och kulorna och ger en riktigt mysig stämning!

Hoppas att ni har fått en bra start på veckan! Kram

fredag 4 december 2009

Granris blir mys


Kommer ju inte ut i skogen så ofta och beklagade mig lite över detta hemma hos svärmor och svärfar i veckan. Snälla svärfar klippte då en rejäl bunt granris från deras stora granhäck som jag fick med mig hem! Så nu har jag pysslat ihop lite allt möjligt! Bland annat det här lilla hjärtat som hänger i matrummet.

Och lite grangrenar med torkade apelsinskivor. Som jag skrivit i ett tidigare inlägg så tycker jag att apelsiner blir så vackra när de är torkade. De lyser upp! Den här lilla granen står jämte vår kamin som vi ännu inte vågat tända. Vi vill få hit en sotare för provtryckning först. Flyttade ju in i huset i augusti i år och de förra ägarna berättade att de aldrig tagit hit någon sotare trots att de använt båda kaminerna frekvent. Därför vill vi ta det säkra före det osäkra. De ska bli riktigt mysigt att sitta och dricka glögg, äta lussebullar och lyssna på eldens sprakande. Till det blir verklighet får vi njuta av min lilla apelsingran;)

Inte nog med att jag fick en massa grankvistar. De tog med Noah ut i skogen och plockade kottar som jag fick igår! Hihi, så nu får jag komma på vad jag ska göra med dem... Någon som har något mysigt förslag?

Trevlig helg! Kram