onsdag 31 mars 2010

Virkad klänning

Nu är klänningen som jag virkat till fina garnbutiken Garn Tua klar! Jag virkar upp lite retromönster i moderna färger åt Mia som är ny ägare av butiken. På den här sommarklänningen och tillhörande mössa har jag varvat spets- och mönstervirkning. Klänningen passar till en cirka sex till nio månaders liten tjej och jag funderar lite på att virka en likadan till min Nathalie som ju är sju månader. Om jag hittar lite tid. Jag har flera olika virkbeställningar på gång.

Idag känns det som om det är lite regn i luften men jag och Nathalie ska strax ut på promenad med grannen och lilla A. Kanske blir det en kaffe också innan jag hämtar Noah på dagis. Igår fikade vi i trädgården med J och hennes små O och J. Det var lite besärligt för småkillarna att spela fotboll och köra med bobbycaren eftersom vi håller på att gräva upp halva trädgården för att anlägga en grusgång. Men fint ska det bli! Imorgon kommer gruslasset;-) Kram

måndag 29 mars 2010

Ytterligare en äggduk

Jag knepade ju ihop en liten "äggduk" för ett litet tag sedan och igårkväll blev det en till. Denna gång med grön "spets" runt kanterna. Om jag gör några till med olika garner ska jag ha dem som servetter. Det grå tyget passar så bra till gamla silverbestick. Visserligen använder vi aldrig tygservetter men det kanske kan bli ett fint inslag någongång.

Det är flera som undrat hur jag virkar i tyg. Det är jätteenkelt men det gäller att använda ett tyg som man kan sticka virknålen genom. Att göra hål i tyget med en nål innan man virkar går ju också men tar lite längre tid. Jag använde ett ganska glest vävt linnetyg och en 2mm virknål. Först virkade jag ett varv runt hela tyget. Därefter virkade jag spetsen med mönstergrupper i varannan maska (en fast maska, 3 luftmaskor, en fast maska i samma maska).

Idag är det regnigt och grått men all snö har smält bort i trädgården och några lökar börjar smyga upp i rabatten (ja, vi har bara en rabatt, jag har tyvärr inget brinnande intresse för trädgårdsarbete men det kanske kommer i sommar, vi har ju bara haft trädgård i åtta månader). Hoppas ni får en fin måndag! Kram

torsdag 25 mars 2010

Glad

Vita små ranunkler i köksfönstret gör mig glad!

Jag har fått två Glad-awards från två gulliga och inspirerande tjejer nämligen Cathrin med bloggen Hemma hos Semlan och Ellinor med Ellas hus. Tusentack båda två! I awarden ingår att berätta vad som gör en glad och på så vis sprida glädjen vidare;-) Här kommer därför några saker som gör mig riktigt glad.

*Mina två underbara barn. Deras skratt, framsteg, kramar och pussar! Noah är två och ett halvt och pratar, skrattar och busar hela tiden. Nathalie är sju månader och ler, gurglar och sitter på rumpan och hoppdansar så fort det spelas lite musik.

*Att nästan all snö i vår trädgård har smält bort och vi var ute och lekte i solen i drygt tre timmar i sträck utan att frysa idag.

*Vänner och familj!

*Att hitta något fint på loppis och känslan över att göra ett riktigt bra fynd.

*Att pyssla eller virka ihop något som man blir riktigt nöjd över.

*När man hittar en inredningstidning bland alla räkningar och reklamblad i brevlådan.

*Sushi och ett (eller två) glas vin på fredagskvällen (längtar hela veckan)!

Jag skickar vidare till
Fröken knopp
Lilla Blanka
Emelie Almhager

Hoppas ni alla får en riktigt härlig fredag och en mysig helg! Jag hoppas på att kunna samla en massa solenergi och fylla på depåerna - det behöver man som småbarnsförälder med en nattuggla till dotter och en son som sover hela nätterna men är riktigt vild på dagarna! Kram

onsdag 24 mars 2010

Äggduk

Sambon är i väg på mässa i Stockholm så igår kväll när barnen somnat satt jag själv i soffan och tittade på tisdagens bra TV-program. Som många andra småbarnsföräldrar har jag svårt att bara sitta och titta på TV. Jag måste minst göra två saker åt gången. Visst kan det vara skönt att bara luta sig tillbaka i soffan en liten stund men efter mer än en kvart vill jag virka, blogga, läsa, fika, prata i telefon eller något annat samtidigt som jag följer vad som händer på TV.

Så jag hittade en grå stuvbit och lite tunt bomullsgarn som jag knepade ihop till en "äggduk". Ja, jag kallar det för det i alla fall. I duken tänkte jag förvara ägg eller små frallor så att de inte kallnar så snabbt.


Hoppas att ni har en fin vecka! Jag ser fram emot plusgraderna som de utlovat! Kanske kan man ta en fika i trädgården i eftermiddag! Kram

måndag 22 mars 2010

Söta små tags

I förra veckan fick jag ett litet gulligt paket från Susanne med fina bloggen Me and Alice. I paketet låg fyra små tags som jag beställt, bland annat dessa två med mina barns namn.

Nathalies tag hänger på hennes hylla tillsammans med det rosa hjärtat som jag gjort.

Noah har hängt sin tag på en krok vid spegeln i hans rum. Där hänger hans namn tillsammans med det fina pärlhalsbandet som lilla L gjort till honom.

Det är måndag. "Den stora pysselhelgen" som vi planerat är över. Både jag och sambon var dock så himla trötta så det blev inte så mycket fixande som vi tänkt oss. Jag har visserligen börjat måla inne på vår lilla gästtoalett. Den är cirka en och en halv kvadratmeter och det går nästan inte att vända sig där inne men med vit färg på väggarna hoppas jag att den kommer upplevas lite rymligare! Sambon har tapetserat i trappan men det är inte det lättaste. Har ingen bra stege som man kan placera i en trappa. Jag har även nästan virkat klart mitt senaste projekt. Visar när det är helt klart!

Hoppas att ni får en riktigt bra start på veckan! Kram

fredag 19 mars 2010

På översta hyllan...

...i vårt nya vitrinskåp (som egentligen är ett gammalt bokskåp från en skola) står lite loppisfynd. Jag gillar verkligen det gamla slitna mot det nymålade vitvita skåpet!

Dagarna blir allt längre och jag njuter av ljuset, våren och solens strålar men på kvällarna tänder vi fortfarande stearinljus. I kväll blev det en brasa och några tända ljus och lyktor till fredagsmyset. Nu sitter jag och virkar, bloggar och kollar på en film som sambon hyrt. Jag försöker få ut mesta möjliga av fredagskvällen. Är det det som kallas multitasking måntro?

torsdag 18 mars 2010

En dag kvar till pysselhelg

I helgen ska vi bara greja hemma. Det ska bli så härligt! Det blir slipning, tapetsering och målning. De senaste veckorna har det inte hänt så mycket här hemma och när man är föräldrarledig och ser alla ofärdiga projekt i dagsljus hela dagarna blir man en aning frustrerad.

Kanske blir det en liten loppissväng också och en del virkning! Hade planerat att åka till en storloppis i Herrljunga som jag gillar men den är i Folketspark och jag gissar att där är lera upp till vaderna så det får bli en annan gång.

Passar på att önska er en riktigt härlig helg! Kram

tisdag 16 mars 2010

Äggvärmare

Titta vilka roliga äggvärmare jag har fått! De är sydda i vaxdukstyg och kommer att bli perfekta till påsklunchen! Det är ju så tråkigt att äta kalla ägg men med en söt prickig värmare på varje ägg kan man försäkra sig om att alla får varma ägg till sillen;-)



Hoppas ni har det bra i solskenet! Kram

söndag 14 mars 2010

Vindsfynd

Titta vad sambon hittade under golvet på vår vind! Sanna berättelser från hela världen från 1931. Huset är byggt 1933 så detta måste vara ett riktigt bra nummer eftersom någon sparade det ett par år innan det gömdes under golvet, hihi!

Har inte läst berättelserna men gillar annonserna från 30-talet! Även då längtade man efter våren;-)

Och även för åttioårsedan jagade man tid och effektivitet!

Och man behandlade stora frågor som om man ska vara blond eller brunett;-)

Har inte bestämt mig för vad jag ska göra med mitt vindsfynd ännu men funderar på att rama in några sidor och hänga upp i hallen eller i trappan.

Fick ytterligare en sunshine award i veckan. Denna är från Helene med fina bloggen Hemmets goda. Tack snälla Helene!

Motiveringen
The Sunshine Blog Award is awarded to bloggers whose positivity and creativity inspire others in the blog world. The rules for accepting the award are:
1. Put the logo on your blog or within your post.
2. Pass the award to 12 bloggers.
3. Link the nominees within your post.
4. Let them know they received this award by commenting on their blog.
5. Share the love and link to the person from whom you received this award.

Att få en award för att ha inspirerat andra känns helt underbart roligt! Men även denna gång väljer jag att inte skicka vidare awarden. Det finns helt enkelt allt för många kreativa, positiva och underbart gulliga bloggare där ute att jag inte kan välja ut tolv stycken.

Hoppas ni haft en härlig helg! Vi har varit iväg hos gulliga T och H i Vänersborg. Och förutom all underbar mat, dricka och mysigt prat fick jag även möjlighet att göra några finfina fynd i stadens antikaffär (visar en annan gång)! Inte illa! Idag tog jag desutom min första löprunda efter tre och ett halvt år och två graviditeter. Härligt! Hoppas ni får en riktigt bra start på veckan! Kram

fredag 12 mars 2010

Systrarnas hus och en liten konstig gaffel

Jag är så glad över att vi fått en ny inredningsbutik här i stan. Systrarnas hus ligger mitt på Kungsgatan och är helt ljuvlig! Här finns massor med vackra möbler, prylar och kläder. Vid mitt första besök köpte jag detta fina turkosa flaskställ från Bloomingville. Nu står det hemma hos oss på kökshyllan och jag älskar det!


Vill passa på att fråga... För en tid sedan hittade jag den här roliga lilla gaffel på en lopppis. Jag kommer att ha den till oliver, tapenad, sill eller annat smått men jag undrar vad den egentligen ska användas till. Den ser ju lite annorlunda ut.. hihi, inget negativt med att vara annorlunda men att man gör en sån här bred liten gaffel bör ju ha sin orsak. Finns det någon som vet?

Hoppas ni får en härlig helg. I kväll blir det fredagsmys med sushi, vin och popcorn! Kram

torsdag 11 mars 2010

Underbara vårdag

Idag har vi haft en helt underbart härlig vårdag med takdropp och lite solning i trädgården. Jag drog ut en soffa från altanen och ställde den på en liten smal uppskottad stig i solen. Båda barnen sov i vagnen efter att vi varit nere i Nohagaparken och matat änderna och klappat hängbukssvinen. Efter mindre än fem minuter vaknade den ena och efter ytterligare fem minuter vaknade den andra men den korta tiden på soffan i vårsolen var alldeles alldeles underbar;-)

Hoppas ni också haft en härlig dag! Inomhus lyser vårblommorna även nu på kvällen. Vi har vita tulpaner, påskliljor, vita ranunkler och två vackra kvistar magnolia som jag fick av min mamma igår. Min dröm är en alldeles egen praktmagnolia utanför köksfönstret. Kanske, kanske kan det bli verklighet senare i vår;-)

tisdag 9 mars 2010

Handväskkrok

Hej tjejer (och killar)!

Ibland när jag är på restaurang eller på ett fik hittar jag inget naturligt ställe att hänga ifrån mig väskan på. Jag vill ju inte lägga den på golvet och inte heller hänga den på ryggstödet för då kan jag ju inte se det. Ibland blir det därför att jag sitter med väskan i knät och hur avslappnat och skönt är det då att gå på restaurang?! Men nu är mitt problem löst! Jag har köpt en söt handväskkrok. Den är lätt och smidig att ha med i väskan och så gillar jag färgen och fjärilarna! Den funkar dessutom på de flesta bord.

Jag köpte den i den lilla söta butiken Papeterie i Nordstan i Göteborg och den finns med flera olika motiv av fjärilar och trollsländor samt i olika färger.

Det blir mitt tips till er idag denna soliga tisdag! Hoppas ni har det bra! Snart ska jag traska ut med mina småttingar i solskenet. Förmiddagen spenderades inne med småkaksbak. Noah är en hejare på att baka tyvärr blir det endel svinn;-) Kram

söndag 7 mars 2010

Hoppas att ni haft en härlig helg! Idag har vi varit på bandymatch i Lidköping. Barnens kusin A vann distriksmästerskapet för 15åringar och han blev desutom utsedd till bäste spelare i finalen! Därefter var vi på 17års kalas för hans bror. Massor med god mat och härlig tårta! Nu sitter jag i soffan och njuter av helgens sista timmar innan det är dags att krypa till sängs. I morgon är det en ny vecka. Smygkikar på Baksmällan samtidigt som jag kollar runt på helgens inlägg. Barnen sover.

Jag har inte renoverat, pysslat eller loppat överhuvud taget i helgen så jag visar en detaljbild från vårt nya vitrinskåp. Älskar den här kakburken som är ett loppisfynd från i somras.

Hoppas ni får en fin start på veckan. Hoppas på solsken och takdropp;-) Kram

torsdag 4 mars 2010

Birdies

På ett par pinnar i Nathalies rum sitter några tygfåglar. De är sydda i fyra olika Tildatyger och ser alla olika ut!

De är jättelätta att göra, bara sy och stoppa!


Jag har förresten fått en award av Handgjorda drömmar. Tack så jättemycket snälla Marie!

Med bloggen följer:
The sunshine Blog Award is awarded to bloggers whose positivety and creativity inspire other in the blogworld. The rules for accepting the award are:

1. Put the logo on your blog or within your post,
2. Pass the award to 12 bloggers.
3. Link the nominees within your post.
4. Let them know they recieved this award by commenting their blog.
5. Share the love and link to the person from whom you recieved this award.

Det är ju inte det lättaste - att välja ut 12 bloggar att skicka vidare awarden till. Det finns ju så många kreativa och duktiga bloggerskor därute! Därför väljer jag att ge den till alla er som kikar in här hos mig idag!




Snart är det helg igen! En dag kvar! Ikväll ska jag på Guys and dolls på Operan. Ska bli så kul! Kram

tisdag 2 mars 2010

Vårt sovrum

Jag har inte visat några bilder från vårt sovrum tidigare. Det beror på att det inte riktigt varit vårt. Det låter kanske konstigt men vi flyttade in i huset tre veckor innan Nathalie föddes och hon har sovit mellan oss och sedan i sin säng i vårt rum fram till för några veckorsedan då vi fyttade över henne till hennes rum. Nu är vårt sovrum äntligen vårt!

Vi har tre fönster i vårt sovrum så det kommer in mycket ljus!

Den här ljusstaken fyndade jag på en loppis för några veckorsedan och jag älskar den!

Här i fönstret står även min mormors och morfars svartvita bröllopsfoto. Det är bland det första jag ser när jag stiger upp på morgonen! Visst är det vacker!

Idag skiner solen! Härligt! Hoppas ni får en härlig tisdag! Idag är Noah hemma med mig och Nathalie hela dagen och i eftermiddag får vi besök av en liten L och hans mamma! Kram

måndag 1 mars 2010

Matrummet

Vi har slipat och mörkbetsat alla golv i huset utan i köket. Jag gillar kontrasten mot våra vita väggar och allt annat ljust vi har. Men att ha så här mörka golv är inte särkilt praktiskt när man har småbarn. Varenda liten smula syns och det blir repor efter alla små traktorer och bilar som far hit och dit.

På skänken står några ramar med bilder på mina småttisar. På väggen hänger korthängaren som jag gillar så mycket.

I fönstret står en trähäst, gjord av Elin Tidbeck som Noan fått av min mamma, några vita ranunkler och ett par blockljus. Utanför snöar och blåser det. Ska det aldrig bli vår? Vattnepölarna har fryst och asfalten som syntes i helgen är åter snötäckt. Att ta sig ut med dubbelvagnen känns inte lockande alls idag.