torsdag 29 april 2010

Myshörna i köket

När vi gjorde om i köket försvann en del förvaringsutrymme. Bland annat en plats att förvara papper och glas till återvinning. Ett tag förvarade vi återvinningen i källaren men det blev alldeles för jobbigt;-) Det ska ju vara enkelt att vara miljövän - då är det inte svårt att vara konsekvent:-) Så sambon fick bygga en låda av breda plankor. Lådan målades vit och på locket ligger en pläd och några kuddar. Här burkar Noah sitta lite och mysa efter sin middagslur.

Här har han precis vaknat och dricker gos (jouice).

Men jag längtar efter ytterligare förvaringsutrymme så eventuellt kommer lådan att flyttas ut till hallen och så får jag ett par 60skåp istället. Förvaring kan man ju inte få förmycket av!

Hoppas ni har en bra vecka! Snart är det valborg och första maj. Sambon ska iväg och fiska med ett gäng kompisar och två av mina vänner med barn kommer hit och sover över. Så det blir en hel helg med tjejsnack, lek och bus! Kram

onsdag 28 april 2010

Vitsippor

På vår TVmöbel står just nu några vitsippor och lyser! Det är så härligt att ta in våren och trots att vi har vitsippor i Floraskogen, precis utanför våra grindar, så är det så mysigt att få in känslan av vår och grönska inomhus. Den här lilla buketten plockade Noah när vi gick hem efter en fotbollsmatch för några dagarsedan.

För ett tag sedan bytte vi ut vår tidigare TVmöbel mot ett gammalt mörkbetsat skåp. Tvn sitter på väggen men i skåpet ryms alla tråkiga lådor som DVD, förstärkare och digitalbox. Dessutom finns här lite av barnens böcker, pussel och leksaker samt mitt aktuella virkprojekt. Allt väldigt lättillgängligt;-) Vardagligen står dörrarna oftast öppna men när vi får gäster eller på kvällarna när barnen sover och vi sitter i soffan och kollar på film stänger vi skåpet och då byter vardagsrummet plötsligt karaktär och ser städat och organiserat ut;-) Jag trivs jättebra med vårt nya skåp som vi för övrigt hittade hemma i sambons mosters garage i somras! De ville bara bli av med det men jag älskade det från första stund! (Visar bild på skåpet inom kort).

Hoppas ni har en härlig vårvecka! Kram

måndag 26 april 2010

En liten myrten

I ett fönster i matrummet står en liten myrten som min mamma drivit upp. Jag tycker att myrtenträd är så fina och jag hoppas att den ska trivas här hemma hos oss.

Å, vilken underbar helg vi har haft! I lördags var det stort roligt kalas hos fina svägerskan T och i går var vi på Borås djurpark. Noah tyckte att det var så spännande med alla djuren och de stora lekplatserna och vädret var ju helt underbart! Helgen avslutades med grillning på altanen. Nu är det ny vecka och jag kom precis in efter att ha målat klart räcket vid entrén. Det är jätteskönt väder så jag planerar för en dag ute i trädgården med småttingarna;-) Kram

fredag 23 april 2010

Trevlig helg!

Just nu njuter jag av..
*att det är fredag
*att regnet dragit förbi och solen skiner och värmer upp dagen
*mina mårbackor i köksfönstret
*mina små barn som är det finaste jag har!

Hoppas att ni får en riktigt härlig helg! Sköt om er! Kram

onsdag 21 april 2010

Solsken och award

En korg med solsken i vår trädgård. Jag har inga gröna fingrar, what so ever, så jag är oerhört tacksam för att min duktiga mamma förser mig med plantor och en massa trädgårdstips!

Jag har fått en Beautiful Blogger Award av gulliga Marie med bloggen Handgjorda drömmar. Med awarden följer att man ska nominera sju andra bloggare och berätta sju intressanta saker om sig själv. Så här kommer lite, hrmpf, intressant info om mig...

*Jag går och nynnar på Manboy, Unstoppable och Kom mest hela dagarna. Noah sitter och kollar på klippen på Youtube sjuttioelva gånger per dag så det går liksom inte att undvika.
*Bästa presenten jag fått någonsin är tandemhoppet som min sambo gav mig i trettioårspresent. Vilken underbar känsla att ta steget ut på 400 meters höjd, störta genom de kalla molnen och sedan sväva, som en fjäder, ner mot marken!
*Mina två största laster är inredningstidningar och choklad. Finns det något bättre?
*Jag är oerhört tävlingsinriktad och älskar frågesporter!
*Jag beställer alltid fisk eller skaldjur när jag äter ute.
*Jag är utbildad informatör med en magisterexamen i medie- och kommunikationsvetenskap och arbetar som informatör på ett av Sveriges största hemelektronikföretag.
*Just nu njuter jag av mina sista månader som föräldrarledig.

Jag skickar vidare awarden till följande finfina bloggare
Hannis hem
Inte bara mamma
Karin Krut
Syster Doris
Verras blogg

Nu ska jag lära mig baka goda amerikanska cupcakes av Leila på Tv4+. Kram

tisdag 20 april 2010

Underbara Lustfyllt

I lördags åkte vi, som jag berättade i mitt förra inlägg, till underbara butiken/caféet Lustfyllt vid Habo, strax norr om Jönköping. Jag kunde inte låta bli att ta lite bilder och visa er här på bloggen. Lustfyllt gav mig så oerhört mycket inspiration och känslan i den ombyggda, ljusa ladan var härligt fransk, romantisk,-). Ovan ett vitt rustikt långbord med enkla dekorationer i bland annat zink, grönt och lila.

Kakbuffén med härliga hembakade tårtor och kakor. Ser ni det fina bakbordet i förgrunden?

Trappan upp till andra våningen.

Två fina skåp. Jag föll verkligen för den gröna färgen.

Här är Nathalie och jag utanför Lustfyllt.

Tack för alla gulliga kommentarer angående mina virkade bokstäver och galgar. Hoppas att ni har en bra vecka. Kram

söndag 18 april 2010

Två virkade bokstäver

Visar ett par virkade bokstäver som Liselotte med fina bloggen Inte bara mamma beställt till sina döttrar. M:et är i rosa och grönt och har vita virkade sömmar.

E:t är ljusrosa och grå med vita sömmar.

Idag har vi varit hos min mamma. Vi tog en liten utflykt till underbara Lustfyllt nära Habo, precis vid Vättern. Jag bodde i Habo ett par år under min uppväxt. Nuförtiden är jag sällan där och jag har aldrig tidigare besökt Lustfyllt men alltid velat åka dit och insupa atmosfären och känslan som jag läsat om hos så många andra bloggare som varit där. Idag fick jag äntligen se allt det fina. Jag tog endel bilder och visar i nästa inlägg! Oj oj, vilken cliffhanger ;-) Hoppas ni får en mysig söndag! Kram

fredag 16 april 2010

Virkade galgar

Imorgon ska vi åka till min mamma som fyllt år i veckan. I går fick jag lite tid över och virkade ett par fodral till två galgar som jag fyndat på loppis. Min mamma älskar turkost så hennes galge blev turkos med limegrön söm.

På min vita galge med ljuslila söm har jag hängt ett somrigt nattlinne.

Hoppas ni får en härlig helg! Idag ska vi ha lite fredagsmys redan vid lunchtid eftersom vi har lovat Noah att äta glass på Triumph efter dagis. Sambon jobbar precis mittemot glasscafét (!) så vi möts upp hela familjen! Mysigt! Kram

onsdag 14 april 2010

Vitrinskåpet


Flera har frågat efter bilder på vårt nya vitrinskåp. Jag har ju i flera inlägg berättat om att vi fått ett gammalt bokskåp från sambons syster. Bokskåpet stod för längesedan i en skola. När vi tog över det var det blåmålat men jag började genast måla det vitt. Höggravid, med bara några dagar kvar till beräknat förlossningsdatum, stod jag på en liten pall och grundmålade i svärföräldrarnas sommarheta lada. Jag var helt slut när äntligen alla sidor och hyllor fått första varvet vitt. Sedan dröjde det ett tag. Närmare bestämt sju månader! Då körde vi äntligen hem skåpet och sambon tog över måleriet. I mars blev det äntligen klart och nu står det i vårt matrum. I ena dörren speglas ljuset från ett av våra blyinfattade fönster. Tycker jättemycket om det färgglada ljuset men det är inte så praktiskt när man vill hålla koll på lillkillen i trädgården.

Oj, här hänger viss ett ägg kvar från i påskas;-)


På en av de nedre hyllorna ligger brickor och fat i olika material.

Vilken härlig morgon! Noah har redan provat solglasögonen och jag har stekt pannkakor. Strax bär det av till Nolhagaparken för att möta upp de små kompisarna och deras mamma. Kram

måndag 12 april 2010

Ny vecka

Vilken härlig helg vi har haft! Solsken och så många plusgrader att vi kunnat sitta i solen och fika utan jacka! Vi har startat veckan med en promenad ner till Noahs dagis. När vi gick hemifrån var det nollgradigt men när Nathalie och jag kom hem, en timma senare, var det redan fem grader! Jag drog ut lite filtar till soffan och vi satt ute en stund men nu kallar vardagens sysslor innan det kanske blir en kaffe i solskenet.

Jag gillar pärlhyacinterna när de ser lite så här vilda ut! De passar hemma hos oss - familjen kaos;-) Kram

fredag 9 april 2010

Underbara tid

Vill bara skriva en liten snabb rad och önska alla en riktigt skön helg! Visst är vi inne i en härlig tid! Krokusarna och snödropparna blommar i vår trädgård, man vågar nästan rensa undan barnens tjocka vinterkläder och dagarna blir längre och längre! Idag är det dessutom fredag och jag ska träffa några gamla vänner på mysiga restaurangen SoHo om några timmar! Kram

måndag 5 april 2010

Loppisskålar

Hoppas att ni har haft en riktigt härlig påsk. Vi har haft en lugn och skön påsk med lite pyssel, virkning och mys med familj och vänner. Grusgången är klar och jag är supernöjd! Nu väntar vi bara på ett riktigt ösregn (:-)) så att stenarna sköljs och blir gråa. Nu är de färgade av sand och ser ganska tråkiga ut. Bilder kommer därför om ett tag.

Skålarna ovan är loppisfynd. Det finns så himla mycket fint porslin på loppisar men jag vill helst ha lite enhetlighet och satsar framför allt på vitt och rosor.

Kram på er!

fredag 2 april 2010

Risigt värre


Vi har inte särskilt mycket påskåynt här hemma. En dagisgjord kyckling, ett par små hönor och lite ris. Det får räcka.

I ett ris hänger små blå fåglar som jag fixat till av presentpapper.

I ett annat sitter vita fjädrar. Kommer ni ihåg att jag bad er om råd angående det här bordet? Sambon och jag var inte riktigt överräns om det skulle förbli träfärgat eller bli målat vitt. Jag ville såklart att det skulle bli vitt och som ni ser så blev det det tillslut! Och, kan ni tänka er, sambon tycker att det blev hellyckat!


Slutligen står några små videkvistar i mitt nya litermått. Älskar de små duniga bollarna! Så söta!

Hoppas att ni får en underbar påsk! Nu ska vi åka till sambons syster i Lidköping. Det är en tradition. Först promenerar vi ner till Vänern, tänder en brasa, grillar, myser och så får barnen leta efter ägg. Därefter går vi hem till L och T och äter härlig påskmiddag. Kram