måndag 28 juni 2010

En ny favoritburk

Burkar kan man ju aldrig få för många av. Jag har sagt det förrut och det tål att poängteras igen;-) Den här härliga burken kommer från Skånska Kaffe Aktiebolaget (jo, det ska vara särskrivet;-)) och den fyndade jag på vår skånetripp för ett par helgersedan. Nu står den i vårt vitrinskåp (bokskåpet från skolan som vi har som vitrinskåp).

Hoppas att ni har haft en underbar midsommar! Vi har haft det fantastiskt med dans runt midsommarstången, jordgubbsmojitos, glada barn, midnattsdopp i havet, en heldag på Nordens ark på midsommardagen och middag hos svägerskan och familj. Igår var ju en sån där bonusdag och vi var iväg och spelade fotboll (Noah älskar att spela fotboll på riktiga planer och mot riktiga mål) och på eftermiddagen badade vi. Idag är det måndag igen och vår sista vecka innan semestern. Sambon och jag har sex veckor tillsammans i år sedan börjar jag arbeta igen. Känns liste konstigt men nu ska vi först njuta av sommaren! Kram på er!

måndag 21 juni 2010

Ramar

I vår gamla lägenhet hade vi en fotovägg i hallen full med bebisbilder på Noah. Jag älskar att stå och titta på inramade foton hos andra och vår fotovägg gav många kommentarer och skratt. Nu har vi fått en liten skrutt till och tusentals nya bebisbilder att välja mellan.

Här är en av mina favoritbilder på Noah. Han ligger och mornar sig i vår säng.

Och här är en bild på mig sittandes i en blomlåda(!?)

Jag gillar at blanda gamla och nya ramar, material och färger.

Men för att det inte ska bli för rörigt är basen av ramarna i vitt, svart och silver.

Just nu ligger alla ramarna på köksbordet och väntar på att få komma upp i trappan i hallen. Men det är lättare sagt än gjort..

Hoppas att ni har haft en härlig helg! Jag och barnen var iväg hos min mamma ett par dagar och när vi kom hem möttes vi av en nästan helt klar altan! Min sambo är så duktig och trotsade både regn och mygg för att hinna få gjort så mycket som möjligt! Snart blir det invigning;-) Kram

fredag 18 juni 2010

Nya kuddar

Nu har den vita lådan från köket fått flytta till hallen. Här förvarar vi papper, glas och annat som ska återvinnas. Den är lite rå och ruffig och passar perfekt i hallen! Här kan man sitta och ta på sig skorna eller ta på barnen kläderna. För att det ska bli lite mysigt har lådan fått ett par nya kuddar med nysydda överdrag. För en tid sedan fick jag lite avsprättat madrasstyg som mamma tagit från en gammal madrass. Jag visste inte alls vad jag skulle använda tyget till med tog tacksamt emot det eftersom jag älskar mönstret;-) Nu är jag ganska nöjd med mina nya kuddar och hallen känns lite somrig!

I bakgrunden ser ni ett av våra blyinfattade fönster. Ni ser säkert också att vi varit där och skrapat lite men inte målat än;-) Hmm, man ser verkligen sitt hem med andra ögon på bild så här..

Och så var det fredag igen! Här i småstaden är det festival och vi tog en liten sväng förbi tivolit och stora scenen igår kväll. Så nu är vi invigda alingsåsare;-) Nu åker jag och barnen till mamma ett par dagar och jag hoppas på att få se en färdig altan när vi kommer tillbaka hem igen! Vi får väl se.. Kram

onsdag 16 juni 2010

Utlottning

Detta är mitt hundrade inlägg sedan jag startade bloggen i höstas. Dessutom har räknaren passerat 10 000 sedan januari då jag kom på att det kunde vara kul att få lite koll på antal besökare här på bloggen! Jag är så glad att så många kikar in här och det tål att firas! Jag lottar ut valfri virkad bokstav i valfria färger.

För en lott: Lämna en kommentar till detta inlägg och skriv vilken bokstav du vill ha och vilka tre färger du vill att jag använder.
För två lotter: Lämna en kommentar enligt ovan och länka med bilden från din blogg. Meddela i kommentaren om du länkar.

Utlottningen pågår till och med 30 juni.

Hoppas ni har en härlig onsdag! Här i Alingsås skiner solen! Kram


måndag 14 juni 2010

Burkmani

Jag samlar inte på burkar men om de ser ut som den här kan jag inte låta bli dem. Denna kommer från Aktiebolaget Carl Petterssons konfektfabrik och jag hittade den hos Janet som har Stället vid E4:an i höjd med Åstorp. Hon har en riktigt fin loppis med väl utvalda prylar så som burkar, formar, zinkbaljor, trälådor och flaskor. Brickan till höger med spegel i köpte jag på Fyndet i Ängelholm. Ja, det blev en sväng förbi Nina Harmans Bohemian Hapserie också och jag kan tipsa om att hon just varit Frankrike och har massor med spännande franska prylar;-)

Oj, vad mycket härliga fynd jag gjorde i Skåne i helgen! Inga stora möbler (det största jag köpte var en pall;-)) men massor med häriga prylar. Bland annat fyra burkar, flera ramar, en gammal kakform och en tårtspade. Vännen M och jag fick två härliga dagar i skåneland och kvällen tillbringades på lite olika pubbar och restauranger i Helsingborg. Tusen tack M för en mysig och jätterolig helg!

Hoppas ni också haft en härlig helg trots blåsten;-) Jag och Nathalie sitter och äter vattenmelon och ute skiner solen. Jag tror att det blir en fin vecka! Kram

torsdag 10 juni 2010

Lite kaos och massor av mys

Igår var vi med i Alingsåsvisionen. En bilaga i vår lokala tidning som ges ut i 40 000 ex. I artikeln kan man läsa om varför vi valde Alingsås och Huset utanför stan. Klicka här om du vill läsa mer. Bilderna ovan är ganska typiska för vår familj - lite kaos och massor av mys!

Hoppas ni har det bra! Till helgen ska en vän och jag ut på loppisäventyr i Skåne! Det ska bli så kul. Sitter och planerar vår loppisrutt just nu så om du vet en loppis/antikaffär i Norra Skåne som vi inte får missa får du gärna lämna en kommentar;-) Kram

måndag 7 juni 2010

Loppishylla

Den här hyllan hittade jag på vår lokala loppis för ett tagsedan. Ramarna fyndade jag på samma ställe. Med lite puts och färg blev de precis som jag ville ha dem;-)

Vitt och zink är favoritkombinationen just nu! Den ruffa zinken slätar ner det romantiska vita och skapar en härlig kontrast. Både rent färgmässigt och känslomässigt.

Jag hoppas att ni haft en härlig helg! Här hemma är vi trötta efter en händelserik men rolig helg! Kram

onsdag 2 juni 2010

N

Noah samlar på bokstaven N. Ja, han har ju inte riktigt koll på alfabetet och tror, av någon konstig anledning, att N är E. Så jag sköter samlandet än så länge;-) Han har några N i sitt rum och några står på en tavellist nere i matrummet. Det gröna och det svarta köpte jag i Danmark. Det lilla vita är ett målat N från Panduro och det stora Net är från Miljögården.

Nu ska jag fixa fika till snickarna. Altanbygget går långsamt framåt... Kram