torsdag 22 juli 2010

Oj, vad det är härligt med sommar!

Trots att jag ju varit ledig i ett år så är det så otroligt härligt med sommar och semester! Visst är Sverige härligt när vi har så här fint väder som vi haft de senaste veckorna! Vi njuter för fullt!

Ovan ser ni grusgången in till vårt hus. Trädet som Nathalies gunga hänger i är ett valnötsträd och är fullt med nötter. På mornarna smiter en liten ekorre in från Floraskogen (en liten miniskog som ligger tvärsemot vår tomt) via en ek och över till vårt valnötsträd. Det är nog inte så många ekorrar som får valnötter till frukost så här långt norrut;-) Grusgången anlade sambon i våras och kantade den med gamla gatsten.

Idag har vi haft en jättemysig familjedag. Något för alla smaker;-) Loppis på förmiddagen, lek och lunch vid Gräfsnäs slott mitt på dagen och därefter järnvägsmuseum och våfflor. Nu har barnen somnat och jag och sambon har mumsat sushi och druckit lite vitt framför Ernst. Nu blir det skräckfilm och choklad. Härligt! Kram

torsdag 15 juli 2010

Verandan

Jag ber om ursäkt för att det inte händer så mycket här på bloggen just nu. Vi har tagit sommarlov och fyller dagarna med bad, uflykter och annat roligt. Noah är knallbrun och Nathalie kryper runt och utforskar allt hon får tag på!

Visar en bild på vår veranda. Det är fortfarande lite småpyssel kvar men i det stora hela är den klar och verandalivet är härligt! Med en liten livlig tjej som helst inte ska vara ute i solen för mycket är den perfekt och vi tillbringar mycket tid här ute!

Massor med kramar!

tisdag 6 juli 2010

Pionprakt

Jag älskar dessa mormorspioner! De är så härligt somriga, gammeldagsa och helt underbara! De är vackra både som knopp och när de yttersta kronbladen hänger och de nästan nästan är överblommade. Tur är väl det för de blommar ju så kort tid. Vi hade en pionbuske i trädgården när vi tog över huset förra sommaren. I våras planterade vi åtta till och de ska bilda en liten pionhäck utmed vår grusgång. I år fick vi dock bara blommor på den gamla busken men till nästa år hoppas jag att de nya ska växa till sig lite.

Ovan är en bild från vår nya veranda. Den är fortfarande nästan klar... Bara lite färg, några lister och ett par pannor kvar... Men trots att den inte är helt klar är den perfekt under varma dagar och jag älskar vårt nya verandaliv:-)

Äntligen har vi semester (hihi, jag det låter ju rätt konstigt att skriva äntligen när jag varit föräldrarledig nästan ett helt år men ändå) och vädret är underbart! Jag njuter varje dag! Kram

torsdag 1 juli 2010

Vinnaren

Gammal bild på Nathalie och hennes virkade N

Oj vad glad jag är över att så många ville vara med i min utlottning! Helt otroligt! I morse drog jag och barnen vinnaren och det blev Hwita Villan som kommer att få ett lila, ljusgrönt och vitt M. Stort grattis! Maila mig din adress så kommer bokstaven med posten under sommaren!

Idag är min sista riktiga dag som föräldrarledig. I morgon vid lunchtid börjar sambons semester och vi kommer att vara lediga sex veckor tillsammans i sommar:-) I mitten på augusti börjar jag jobba sextio procent. Känns både lite sorgligt, vemodigt och roligt. En tid, som ju aldrig kommer att komma igen, är över. Samtidigt kommer det att bli riktigt skönt att få äta en måltid i längre än fem minuter, gå på toaletten med stängd dörr, prata vuxenprat utan att bli avbruten och framför allt få utlopp för min kreativitet! Hoppas ni får en härlig dag! Vi kommer mest hänga på nya altanen idag! Kram