måndag 30 augusti 2010

Några tavlor i sovrummet

Äntligen har vi fått upp lite tavlor i sovrummet. Det tog bara ett år;-) Spegeln överst har jag fått från min svärmor. Ikonen köpte jag i Provance för längesedan. I träramen sitter ett litet foto på min mamma när hon var ett par år gammal. Den stora tavlan är köpt på loppis.



Här är lilla mamma med sina dockor!

Idag har vi haft riktigt härligt höstväder. Friskt och klart med en härligt värmande sol. Jag köpte nya höstskor förra veckan och de åkte på i morse när jag såg att dimman låg tät och det bara var sju-åtta grader när jag åkte till jobbet. Med varma skor och kläder är det riktigt mysigt att gå ut i den fuktiga morgonen. Det är dock inte lika mysigt att sitta i bilköer i 45 minuter men det hör väl till en måndagsmorgon när man är lite sen... Kram på er och tack för att ni tittar in här!

fredag 27 augusti 2010

Höstmys

Ja, nu är definitivt hösten här. Igår kväll, när jag åkte hemåt efter en mysig kväll med några tjejkompisar, fick jag sätta på rumpvärmaren i sätet. Eftersom jag inte riktigt velat inse att sommaren är över hade jag bara kort kjol, blus och kofta så jag antar att jag fick skylla mig själv;-)

På vår TV-möbel, ett gammmalt mörkt skåp fylld med alla fula spelare och boxar samt barnfilmer och leksaker, står nu några blockljus. Jag har plockat fram de ljus som jag stuvade undan i våras och nu finns ljus, som väntar på att få tändas, i hela huset. Sommaren är över och det är bara att gilla läget. Höst för mig är tjocka blockljus och lyxiga inredningstidningar. Inte så dumt ändå!

Nu har jag jobbat ett par veckor och det känns faktiskt riktigt kul. Det är roligt att få använda huvudet, vara kreativ och prata problem och lösningar samtidigt som det är kul att komma hem och busa och gosa med mina småttisar. Jag jobbar tre dagar och är hemma två dagar i veckan och det känns verkligen som att jag får det bästa av två världar! Hoppas att ni också har det bra! Ikväll ska jag iväg på tjejmys igen inklusive övernattning och imorgon ska vi på släktfest. Kram

tisdag 24 augusti 2010

Några bilder från vår förra lägenhet, del 2

Tack för alla fina kommentarer till mitt förra inlägg. Jag passar på att visa några fler bilder från vår förra lägenhet på Kungsladugårdsgatan men i nästa inlägg lovar jag att återgå till vårt nuvarande hus igen;-).

Sovrummet är det enda rum som inte har vita väggar. Färgen heter Evert och är från Becker.

Här är Noahs lilla rum. Ovanför sängen hänger en egenmålad tavla.
Hoppas att ni mår bra! Igår fyllde min lilla tjej ett år och kan ni tänka er, hon tog sina första steg på kvällen på sin födelsedag;-) Och jag blev så fånigt stolt! Kram på er!

tisdag 17 augusti 2010

Några bilder från vår förra lägenhet, del 1

För ett år och två dagarsedan flyttade vi till Huset utanför stan. Jag har tidigare visat bilder från vår första bostadsrättslägenhet i Majorna i Göteborg (klicka här och här). Idag tänkte jag visa er några bilder från vår förra lägenhet i Kungsladugård.

Vi totalrenoverade lägenheten och tog fram originalgolven och målade dem vita. I köket tog vi även fram panelen på en vägg. Alla skåp och porslinshon kommer från IKEA. Vitvarorna är svarta, alternativt inbyggnadsprodukter, från Whirlpool. Bänkskivan har vi betsat brunsvart och därefter lackat.

I köksfönstret står vitsippor. Bilderna är från våren 2009.

Här i hallen får ni en skymt av sovrummet till vänster. Till höger ser ni vardagsrummet.

Vi öppnade upp väggen mellan vardagsrummet och köket och stängde den tidigare öppningen till köket från hallen. På så vis fick rummet mycket mer rymd och vi slapp ett avlångt svårarbetat kök.


Utanför åkte spårvagnarna.

Nu har jag börjat jobba igen efter mer än ett års föräldrarledighet. Jag kommer att jobba måndag till onsdag hela hösten och det känns jättekul! Hoppas att ni också har det bra. Det känns att vi går mot mörkare tider men än så länge är det inget jag sörjer. Hösten har sin charm och att sitta under en filt med tända ljus, ett gott te och en bra film är ju inte så dumt det heller;-) Kram

onsdag 11 augusti 2010

Min kryddträdgård

..hmm, nää, i år blev det ingen kryddträdgård. Jag som drömt om en egen kryddträdgård med alla medelhavskryddorna (och lite till) i många många år. Men nu, när vi äntligen har hus och trädgård, så blev det liksom ingenting...

Vi köper säkert närmare hundra kryddkrukor från Maxi varje år så det hade ju inte varit så dumt om vi kunnat skörda våra egna kryddor ett par månader per år..

Men nästa år så... Kram

torsdag 5 augusti 2010

Flaggor

I vår trappa har, förutom fotoväggen, även en vitmålad gammal knoppbräda kommit upp. Knoppbrädan har min morfar gjort en gång i tiden och den var egentligen mycket längre men jag har sågat av den eftersom den var ganska skadad. Morfar hängde trädgårdsverktyg som räfsor och spadar på de långa "knopparna" så det är ju inte så konstigt att den är lite ruffig.

Istället för trädgårdsverktyg har jag hängt upp Nathalies små flaggor från Maileg. De fick flytta ut från hennes rum eftersom de inte riktigt stämde med hennes övriga prylar.

Sommarvädret har blivit lite kallare men ännu är det sommar och jag njuter av ledigheten! Många kramar till er som läser min blogg trots dålig uppdatering nu under sommaren!

måndag 2 augusti 2010

Fotoväggen börjar ta form

Det tar tid att få upp en fotovägg. Särskilt i en trappa, där man har alla möjliga vinklar och linjer att ta hänsyn till, och med olika sorters ramar, varav flera saknar upphängning. Dessutom har vi ju våra två små pluttisar som gärna vill hjälpa till.. Ja, man får ta en ram då och en ram då. Så här ser det i alla fall ut just nu i vår trappa. Alla ramarna har inte bilder ännu (ja, det där med att printa ut bilder tar också sin tid när man har flera tusen bebisfoton att välja mellan;-)) Haha, oj vad mycket ursäkter i ett och samma inlägg;-) Men trots att fotoväggen inte är klar är jag redan nöjd med känslan i trappan. Innan var det alldeles för mycket vitt och ganska sterilt. Nu möts man av en massa leende bebisar och pigga ögon! Det gillar jag!

söndag 1 augusti 2010

Loppislycka

Oj, vad lycklig jag blev i förmiddags när jag besökte en liten sommarloppis strax utanför Alingsås. Regnet öste ner men längst in i den lilla mörka ladan hängde den här lilla söta fjärilstavlan och jag högg den så klart direkt! Den har gjort min dag idag när det är så himla tråkigt väder. Nu står den på min lilla loppishylla i vardagsrummet och lyser så fint.

Hoppas ni har mysiga dagar trots allt det våta. Jag har två veckor kvar till jobbstart och önskar några fina sommardagar innan det är dags för kontoret. Kram på er.