tisdag 6 juli 2010

Pionprakt

Jag älskar dessa mormorspioner! De är så härligt somriga, gammeldagsa och helt underbara! De är vackra både som knopp och när de yttersta kronbladen hänger och de nästan nästan är överblommade. Tur är väl det för de blommar ju så kort tid. Vi hade en pionbuske i trädgården när vi tog över huset förra sommaren. I våras planterade vi åtta till och de ska bilda en liten pionhäck utmed vår grusgång. I år fick vi dock bara blommor på den gamla busken men till nästa år hoppas jag att de nya ska växa till sig lite.

Ovan är en bild från vår nya veranda. Den är fortfarande nästan klar... Bara lite färg, några lister och ett par pannor kvar... Men trots att den inte är helt klar är den perfekt under varma dagar och jag älskar vårt nya verandaliv:-)

Äntligen har vi semester (hihi, jag det låter ju rätt konstigt att skriva äntligen när jag varit föräldrarledig nästan ett helt år men ändå) och vädret är underbart! Jag njuter varje dag! Kram

2 kommentarer:

Cathrin sa...

Pioner är ljuvliga. Har tre vita som jag älskar. Turligt nog står de i olika väderstreck med olika sol så de avlöser varandra även om blomingen är så kort. Låter så härligt med veranda! Skall bli spännande att få se mer av den. Ni är ju så himla duktiga!!!

Njut ordentligt av din semester!

Kram
Cathrin

Sara sa...

Hej hej!
Hoppas att du har det bra i värmen, ingen åska än så länge här i borås men den kommer väll framåt kvällen...
Visst är det härligt med pioner!
Tur på ett sätt att det inte regnat så mycket får regnet slår ju sönder pionerna om det regnar mycket...

Hoppas att du får en trevlig kommande vecka!

Kram sara