fredag 4 december 2009

Granris blir mys


Kommer ju inte ut i skogen så ofta och beklagade mig lite över detta hemma hos svärmor och svärfar i veckan. Snälla svärfar klippte då en rejäl bunt granris från deras stora granhäck som jag fick med mig hem! Så nu har jag pysslat ihop lite allt möjligt! Bland annat det här lilla hjärtat som hänger i matrummet.

Och lite grangrenar med torkade apelsinskivor. Som jag skrivit i ett tidigare inlägg så tycker jag att apelsiner blir så vackra när de är torkade. De lyser upp! Den här lilla granen står jämte vår kamin som vi ännu inte vågat tända. Vi vill få hit en sotare för provtryckning först. Flyttade ju in i huset i augusti i år och de förra ägarna berättade att de aldrig tagit hit någon sotare trots att de använt båda kaminerna frekvent. Därför vill vi ta det säkra före det osäkra. De ska bli riktigt mysigt att sitta och dricka glögg, äta lussebullar och lyssna på eldens sprakande. Till det blir verklighet får vi njuta av min lilla apelsingran;)

Inte nog med att jag fick en massa grankvistar. De tog med Noah ut i skogen och plockade kottar som jag fick igår! Hihi, så nu får jag komma på vad jag ska göra med dem... Någon som har något mysigt förslag?

Trevlig helg! Kram

4 kommentarer:

gamla skolan sa...

Tack för kommentaren hos mig ! S: et är en plåtskylt och det har jag köpt av en annan bloggare , vet faktiskt inte var hon hade köpt det ! Så fint det var med apelsinskivor i granriset , precis som du säger , det lyser upp! Önskar dig en trevlig helg ! Kramar Susanne

Hanna sa...

Så fint.
Hanna

Jenny sa...

Hej!
Ja, visst är det härligt att bara "såsa omkring" hemma iförd mysbyxor, hihi! :)

Vilket fint hjärta du gjort o jag gillar grankvistarna med apelsinskivor i!

Ja, det är klokt att vänta med att elda tills sotaren varit där o kollat..vad mysigt ni kommer ha det sen när ni kan njuta av eldens sprakande:)

Ha en trevlig vecka,

Kram Jenny

Marie sa...

Hejsan!

Vilket fint hjärta du har gjort och så gulligt det var med apelsinskivorna i granriset.

Du undrade över vårat tv-skåp? Klicka på ordet tv-skåp i mitt inlägg så länkas du vidare till ett gammalt inlägg, där kan du se tv-skåpet i sin helhet.

Kram Marie