måndag 1 mars 2010

Matrummet

Vi har slipat och mörkbetsat alla golv i huset utan i köket. Jag gillar kontrasten mot våra vita väggar och allt annat ljust vi har. Men att ha så här mörka golv är inte särkilt praktiskt när man har småbarn. Varenda liten smula syns och det blir repor efter alla små traktorer och bilar som far hit och dit.

På skänken står några ramar med bilder på mina småttisar. På väggen hänger korthängaren som jag gillar så mycket.

I fönstret står en trähäst, gjord av Elin Tidbeck som Noan fått av min mamma, några vita ranunkler och ett par blockljus. Utanför snöar och blåser det. Ska det aldrig bli vår? Vattnepölarna har fryst och asfalten som syntes i helgen är åter snötäckt. Att ta sig ut med dubbelvagnen känns inte lockande alls idag.

4 kommentarer:

Sofia sa...

Jag håller helt med! Idag blev det en tvätt och städdag istället :)Mysigt ni har det hemma!

Mia sa...

Fint ni har det i vardagsrummet vilket jobba att slipa och betsa golven det ser jättefint ut. Just nu har vi ekparkett och det är nog det mest praktiska under småbarstiden, smulorna syns inte så tydligt på det, men jag önskar mig vita gamla trägolv. Önskar jag fick var inne, men jag måste ut och skotta bort all snö som föll ner från taket och förstörde altanen.

Hoppas ni får en mysig hemma dag.
Kram Mia

Cathrin sa...

Mmmm gillar era golv!!! Men så är jag också förtjust i kontraster. Och nej, det verkar aldrig bli vår. Helt hopplöst är det. Hoppet steg ju i helgen, men nu snöar det igen. Suck! Får väl förplantera inomhus och drömma lite till...

Kram

LiseLotte sa...

Otroligt snyggt golv fast allt syns.

Vad har ni för slags bets? Det ser svart ut på bilden.