söndag 14 mars 2010

Vindsfynd

Titta vad sambon hittade under golvet på vår vind! Sanna berättelser från hela världen från 1931. Huset är byggt 1933 så detta måste vara ett riktigt bra nummer eftersom någon sparade det ett par år innan det gömdes under golvet, hihi!

Har inte läst berättelserna men gillar annonserna från 30-talet! Även då längtade man efter våren;-)

Och även för åttioårsedan jagade man tid och effektivitet!

Och man behandlade stora frågor som om man ska vara blond eller brunett;-)

Har inte bestämt mig för vad jag ska göra med mitt vindsfynd ännu men funderar på att rama in några sidor och hänga upp i hallen eller i trappan.

Fick ytterligare en sunshine award i veckan. Denna är från Helene med fina bloggen Hemmets goda. Tack snälla Helene!

Motiveringen
The Sunshine Blog Award is awarded to bloggers whose positivity and creativity inspire others in the blog world. The rules for accepting the award are:
1. Put the logo on your blog or within your post.
2. Pass the award to 12 bloggers.
3. Link the nominees within your post.
4. Let them know they received this award by commenting on their blog.
5. Share the love and link to the person from whom you received this award.

Att få en award för att ha inspirerat andra känns helt underbart roligt! Men även denna gång väljer jag att inte skicka vidare awarden. Det finns helt enkelt allt för många kreativa, positiva och underbart gulliga bloggare där ute att jag inte kan välja ut tolv stycken.

Hoppas ni haft en härlig helg! Vi har varit iväg hos gulliga T och H i Vänersborg. Och förutom all underbar mat, dricka och mysigt prat fick jag även möjlighet att göra några finfina fynd i stadens antikaffär (visar en annan gång)! Inte illa! Idag tog jag desutom min första löprunda efter tre och ett halvt år och två graviditeter. Härligt! Hoppas ni får en riktigt bra start på veckan! Kram

7 kommentarer:

Handgjorda drömmar sa...

Hej!
Vilket fynd ni gjort!
Otroligt vad man kan hitta egentligen. Det var som när vi renoverade ett av rummen, då hittade vi tidningsurklipp i väggarna från början på 1900-talet. Så himla häftigt - tyvärr var de så förstörda att de inte gick att använda till något.
Önskar dig en trevlig vecka!
Kram Marie

Cathrin sa...

Vilken skatt du fann! Jag gillar gamla tidningar och kunde inte motstå ett par gamla hemmetsjournal från 40-talet för ett litet tag sedan. Vet inte riktigt vad jag skulle med dem till, kände bara att jag måste ha dem.

Tror det skulle bli jättefint att rama i om man hittar rätt plas, och när den nu desstutom "kom med huset" så måste du ju spara den på något sätt för eftervärlden :).


Kram

Heléns Hantverk sa...

Wow ! Vilket spännande fynd !
Så roligt att hitta sånna gamla skatter !
Grattis till awarden !
Ha en fin dag ! Helen :0)

Ellinor sa...

Tack för grattis och grattis till din award! Det blir nog helfint att rama in några sidor ur tidningen.
Jag gillar verkligen ditt spjälsängsskydd också och de matchande fåglarna är underbara!
Ha en bra dag i solen!
Kram
Ellinor

Jenny sa...

Hej!
Vilken fin gammal tidning ni hittade! I mitt förra hus (från 1934) hittade vi ett gammalt nummer av Göteborgs handels o sjöfartstidning när vi rev ut en linoleummatta! Den tidningen var från samma år huset byggdes:)

Jag gick förbi den nya inredningsbutiken igår men vi gick aldrig in, såg att det var en massa fina saker i skyltfönstret:)

Ha en trevlig vecka o grattis till awarden!

kraam Jenny

Huset vid ån sa...

Vilka fynd ni gjort, det verkar spännande! Dom verkar vara i bra skick också...Ha en bra start på den nya veckan! Vårkramar till dig! Therese

Majas skafferi sa...

Hej! vad roligt att tidningen var i sånt bra skick! Jag fullkomligt älskar den typen av grejer! Hade turen att hitta en "Allt för alla" från 1931 också, i vårt hus.
Undrar vad/om det finns mer gömda grejer?!
Ha det bra!