måndag 29 mars 2010

Ytterligare en äggduk

Jag knepade ju ihop en liten "äggduk" för ett litet tag sedan och igårkväll blev det en till. Denna gång med grön "spets" runt kanterna. Om jag gör några till med olika garner ska jag ha dem som servetter. Det grå tyget passar så bra till gamla silverbestick. Visserligen använder vi aldrig tygservetter men det kanske kan bli ett fint inslag någongång.

Det är flera som undrat hur jag virkar i tyg. Det är jätteenkelt men det gäller att använda ett tyg som man kan sticka virknålen genom. Att göra hål i tyget med en nål innan man virkar går ju också men tar lite längre tid. Jag använde ett ganska glest vävt linnetyg och en 2mm virknål. Först virkade jag ett varv runt hela tyget. Därefter virkade jag spetsen med mönstergrupper i varannan maska (en fast maska, 3 luftmaskor, en fast maska i samma maska).

Idag är det regnigt och grått men all snö har smält bort i trädgården och några lökar börjar smyga upp i rabatten (ja, vi har bara en rabatt, jag har tyvärr inget brinnande intresse för trädgårdsarbete men det kanske kommer i sommar, vi har ju bara haft trädgård i åtta månader). Hoppas ni får en fin måndag! Kram

7 kommentarer:

Cathrin sa...

Verkligen jättefina! Orkar du göra fler blir de så fina som servetter också.Hade varit roligt att försöka sig på, men då blir det nog bara en. Middagsbjudningarna för tillfället här hemma är av det något mer kaosartade slaget, men jag drömmer om de fina dukningar jag skall få till om några år. Och då ingår inte papperservetter (eller hushållspapper som vi mest har nu).

Härligt med vårlökar! Så skönt att snön drar sig tillbaka. Även om den var önskad i december är det inte alls lika kul i mars...

Ha en fin dag!
Kram
Cathrin

Handgjorda drömmar sa...

Så fina!
Ja, här har det oxå regnat mest hela dagen - grått och lite småkyligt. Men försöker se det från den positiva sidan, då snön försvinner mer o mer... Hoppas verkligen vi får en solig påsk, så lökarna tittar fram lite mer!
Ha en fin vecka!
Kram Marie

Heléns Hantverk sa...

Dom passade verkligen jättebra till dina silverbestick !
Mycket vackert !!
Ha en bra dag ! Helen

Jenny sa...

Vad fina de är!!

Grattis till awarden oxå, vilka härliga glädjeämnen du tog upp på din lista:)

Ha en trevlig påskvecka!

Kram Jenny

Anneli sa...

Hejsan.

Vad fiffigt och så snyggt med en virkad kant.
Måste prova detta!

Grattis till din award!

Önskar dig en fin dag,
Kram Anneli.

MariaK sa...

Vad snyggt!!
Ser riktigt läckert ut, och håller med ovanstående om att de skulle vara superfina som servetter också. Måste testa det nångång! Är som du, kan inte sitta still och bara titta på tv, måste pilla med något för att det ska kännas ok!
Ha en fin kväll!
Hälsningar Maria

Ellinor sa...

Så otroligt fint! Och tack för förklaringen till hur du gör! Jag försökte men tyget var nog för tätt vävt och virknålen för grov. Så nytt försök får det bli!
Just nu är lillkillen inne i en period när det tar större delen av kvällen att somna så det blir inte så mycket virkat. Men desto mer mys med lille E förstås!
Ha en fortsatt bra vecka!
Kram
Ellinor