tisdag 17 augusti 2010

Några bilder från vår förra lägenhet, del 1

För ett år och två dagarsedan flyttade vi till Huset utanför stan. Jag har tidigare visat bilder från vår första bostadsrättslägenhet i Majorna i Göteborg (klicka här och här). Idag tänkte jag visa er några bilder från vår förra lägenhet i Kungsladugård.

Vi totalrenoverade lägenheten och tog fram originalgolven och målade dem vita. I köket tog vi även fram panelen på en vägg. Alla skåp och porslinshon kommer från IKEA. Vitvarorna är svarta, alternativt inbyggnadsprodukter, från Whirlpool. Bänkskivan har vi betsat brunsvart och därefter lackat.

I köksfönstret står vitsippor. Bilderna är från våren 2009.

Här i hallen får ni en skymt av sovrummet till vänster. Till höger ser ni vardagsrummet.

Vi öppnade upp väggen mellan vardagsrummet och köket och stängde den tidigare öppningen till köket från hallen. På så vis fick rummet mycket mer rymd och vi slapp ett avlångt svårarbetat kök.


Utanför åkte spårvagnarna.

Nu har jag börjat jobba igen efter mer än ett års föräldrarledighet. Jag kommer att jobba måndag till onsdag hela hösten och det känns jättekul! Hoppas att ni också har det bra. Det känns att vi går mot mörkare tider men än så länge är det inget jag sörjer. Hösten har sin charm och att sitta under en filt med tända ljus, ett gott te och en bra film är ju inte så dumt det heller;-) Kram

7 kommentarer:

Emelie sa...

Hej du rara!
Vilka fina bilder från er gamla lägenhet. Ni är väl renoveringsproffs vid det här laget?!!! *ler*

Tusen tack för ditt tips! skönt att få från en som vet och har gjort det tidigare. Det är så lätt att bara köra på annars och så får man oftast redo på saker i efterhand. fler badrumstips mottages tacksamt! =)

Ha det gott!
kram emelie

Engelska Villan sa...

Ojojoj! Vilka fina bilder. Ser ut som om de är mäklarbilder, kan det stämma måntro ;)
Superfin lägenhet!! Saknar du stan?
Vi bodde på Södermalm innan vi köpte hus ca 2,5 mil utanför stan. Men jag saknar inte stan alls, måste jag säga. Det här är mer livskvalitet för oss i alla fall.
Ni verkar ju ha ett underbart hus oxå.
Kram Anna

Ljuva Magnolia sa...

En riktig panglägenhet! Gud vad snyggt allting var, saknar ni den något? Måste ju ändå vara skönare att bo i hus, en friare känsla liksom.

Kram Catta

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Så fint ni hade det, ljust och härligt. Och vackert inrett.

Hoppas du får en fin onsdag!

Cathrin sa...

Vilka härliga bilder! Håller med kommentaren ovan - ni måste vara renoveringsproffs! :) Och konstigt nog får jag ett hugg av saknad efter Göteborg. Har ju inte bott "hemma" på snart 15 år.
Låter som du har ett bra upplägg för en skön höst!
Kram
Cathrin

Anonym sa...

Jättefint! (som allt ni fixar och donar med) Syns imorgon, Elvira är otroligt förväntansfull :)

Janne,
stugbloggen.blogspot.com

johanna sa...

Vilken fin blogg jag hamnade på. Alingsås är så mysigt, bor inte långt därifrån och åker gärna dit emellanåt och går omkring i affärer och fikar.
Fina bilder från er gamla lght, men nu bor ni ju i hus. Det måste va underbart!!!