tisdag 9 februari 2010

Vardagsrummet på Kaptensgatan 28

I ett tidgare inlägg visade jag några bilder från vår gamla lägenhet på Kaptensgatan 28 i Majorna i Göteborg. Idag visar jag ytterligare några bilder. Här ser ni soffan och en av fåtöljerna, vi har två likadana, som svåger H fyndade för trettio kronor styck åt oss på Ericshjälpen för några årsedan. Uppe på hyllan står en tavla som min mamma målat till mig som trettioårspresent. Tavlan heter Förgätmigej och har ett underbart djup med de skira blå blommorna i förgrunden och den mörka skogen i bakgrunden. Ska visa en bättre bild på tavlan en annan gång.

Här ser ni stuckaturen, takrosetten och toppen på kakelugnen i vardagsrummet. Väggarna är målade i en ljusgrånyans, jag kommer tyvärr inte ihåg vad den heter, men den bryter av fint till det annars mycket ljusa rummet.


Betongkrukan i det vänstra fönstret har min duktiga svärmor gjort och elementskydden platsbyggde sambon en lördagkväll. Ja, som jag tidigare berättat så är ju renovering och inredning vårt liv och vi tillbringar gärna en lördagkväll med hammare, spik och lite färg! På bordet står mitt älskade Matteusfat. Nu är det ju ett tagsedan vi flyttade från den här lägenheten. Idag lägger jag inte kuddarna ovanpå varandra sådär, haha, men då tyckte jag att det såg snyggt ut;-)

Kram till er alla!

6 kommentarer:

Cathrin sa...

De där elementskydden tyckte jag var suveränt fina! Och de bara fixades iordning en lördagskväll? Önskar jag kunde säga samma sak. (Eller ännu hellre, klara av att göra alldeles själv.) Älskar ljuset som flödar in från de vackra fönstrena och golvet får mig att bli alldeles "åh...". Älskar mitt "modernare" hus, men det är något särskilt med äldre hus. En annan känsla.

Ser som sagt mycket fram emot att få se ert kök ta form, du måste lova att visa!

Kram

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Så roligt att få se hur ni hade det tidigare - jättefint! Kombinationen av klassiskt, retro och modernt gör det verkligen speciellt. Och ursnygga elementskydd! Ska nog satsa på att tillverka några till våra tråkiga element. *lägger till på listan...*

Hoppas du har haft en fin tisdag!

Mia sa...

Det ser ut som bilder från ett tidnings repotage.Och element skydden var ju så fina något för våra fula el element.
Måste ha känts tråkigt att flytta ifrån den fina lägenheten men samtidigt kul att få göra ordning ett nytt hem.
Jag ser fram emot att få se bilder på köket och resten av ert hus när det blir färdigt.

Nu skall jag sova God Natt.

Jenny sa...

Hej Claudia!
Vad snyggt ni hade det! De där elementskydden gillade jag, ropade precis hit sambon för att han skulle få se dem:) Frågade honom om inte han kan göra såna till mig,hihi!

Ha en trevlig kväll!

Kram Jenny

Ylva sa...

Vilken underbar fåtölj. Och vilket fyndpris!
/Ylva

Sussi's värld sa...

Åhhh så vackert:-)
Kram