måndag 25 januari 2010

Kaptensgatan 28

För ett och ett halvt årsedan flyttade vi från lägenheten på Kaptensgatan 28 i Majorna i Göteborg. Hittade dessa bilder när jag kikade runt i mitt arkiv och kunde inte låta bli att visa er dem. Älskar vårt nya hus och möjligheterna som hus och tomt ger. Men då och då kan jag längta tilbaka till vår lilla landshövdingehustvåa med två kakelugnar, strukaturer, spegeldörrar och laserade plankgolv.

När vi köpte lägenheten var den lite sunkig men efter att vi rivit upp plastmattorna, slagit ner valvet till vardagsrummet, tagit bort en vägg, bredspacklat alla väggar, målat, tapetserat, satt in nytt kök, fått bort all utomliggande el, bilat in en massa kablar, byggt en väggfast hylla i hallen etc så blev den rätt ok!

Men vår lilla familj växte och vi flyttade till en trea i samma område och gjorde om hela proceduren. Den lägenheten var ännu sunkigare och renoveringen blev betydligt mer omfattad. Ett halvår efter att vi flyttat in blev jag gravid med Nathalie och drömmen om hus blev allt starkare. Tre veckor innan hon föddes flyttade vi till Huset utanför stan och renoveringen av huset är i full gång. Hittills har vi bytt alla fönster, bytt tak, satt in ett helt nytt badrum med golvvärme på övervåningen, slipat alla golv och betsat dem mörka, flyttat en vägg mellan två sovrum, tapetserat och målat alla sovrum, satt in nytt tak i två sovrum, tapetserat och målat i vardagsrum och matrum, tagit bort väggen mellan köket och matrummet, gjort i ordning hela källaren och nu håller vi på med köket. Att renovera kan vara fruktansvärt bökigt och jobbigt men är man sån som alltid vill ha det som man vill ha det och inte nöjer sig med något som bara känns rätt till 99 procent då måste man tycka om att renovera och se bortom stöket! Som tur är är sambon precis som jag och vi har samma smak (det vill säga min smak). Kaos i två veckor är ok när vi vet att vi får ett underbart kök/ett härligt vardagsrum eller vad det än må vara. Tyvärr tar renoveringarna längre tid i dag än det gjorde när det bara var vi, sambon och jag. Men det gör inte heller så mycket när vi kan se målet framför oss! För det gör vi alltid! Och när vi nått målet sätter vi upp ett nytt. Eller två. Eller tre...Kram

10 kommentarer:

fröken knopp sa...

hihi..mål måste man ha..men de måste vara uppnåliga annars tröttnar man på vägen..:)

Ni verkar kunna ha blivit proffs på det där med att renovera under resans gång!!!

varma kramar elin

Hannis sa...

Där hade jag med lätthet kunnat flytta in!

Det är kul med renoveringar, även om det är slitigt på vägen.
Men just det där att få det som man vill.
Och få med dom där praktiska bitarna som inte fanns innan.

Kram Hannis

Mia sa...

Vilket trevligt inlägg vad duktiga ni är på att renovera. Jag tycker redan att ni hunnit med så mycket i huset och då har ni ju inte bott där så länge. Är din man hantverkare så ni gör allt själva eller har ni hjälp?

Du får ha en trevlig tisdag.

Mia

Jenny sa...

Hej Claudia!
Kommer du förbi Tollered får du kika upp till oss på en fika:)

Vilken charmig lägenhet!! Vilka lyckostar som fick flytta in där efter er:)

Du och din man kan det här med renoveringar nu låter det som! Vad bra att ni båda kan se målen framför er och att ni har samma smak (din;))

Ha en trevlig dag!

kraam Jenny

Cathrin sa...

Vilket jobb ni gjort i lägenheten! (Och fortsatt med i huset) Har varit i några liknande i samma område och de har inte riktigt sett ut som er, om man säger så. Bara älskar golven!

Och håller med, kaos är ok om man vet att resultatet är värt det. Men jag räknar ju aldrig med att det tar så mycket längre tid nu med två barn. (Skumt, för vår äldsta är ju 3,5, man tycker ju att vissa saker borde smält in nu)

Kram
Cathrin

Noamaja sa...

Ja men jag förstår att du kan längta tillbaka till den vackra lägenheten! Och så fint ni hade det! Det är lite speciellt med gamla lägenheter ändå.

Tack för din kommentar hos mig! Jättekul att jag hittat hit! Så fint ni har det, vilket badrumsgolv!

Nu måste jag titta runt lite till!

Ha en fin dag!
Noamaja

Sussi's värld sa...

Vilken fin blogg du har, vad glad jag är att jag hittade hit.
Ha en bra dag,
Sussi

Anneli sa...

Hejsan.

Fin lägenhet ni verkar ha haft i Majorna.
Det är ju en trevlig stadsdel.

Hur trivs ni där ni bor nu?

Vi har renoverat ett stort hus en gång, och det gör vi aldrig om.
Lite lagom smårenoveringar är ok, men ett helt hus, nä...

Vi har nog blivit för gamla, hi..hi..

Ha det gott,
Kram Anneli.

Mia sa...

Oj vad mycket ni har gjort och vad duktiga ni är!

När ses vi nästa gång? 6:e kanske?

Kram Mia

Fånga dagen sa...

Hej där!
Vad trevligt att få häls på hos dig.
Verkar som om du har fullt upp med flytt och renovering.
Lägenheten föll mig vekligen i smaken men det är som du säger hus drar mer när man har barn.
Jag återkommer.
Kram Lena