fredag 8 januari 2010

Nu när granen åkt ut

..har ett litet bord som stod framför köksfönstret fått ta plats i vardagsrummet. Jag vill måla det vitt men sambon vill ha kvar träfärgen. Vi har ännu en diskussion om det hela, vi får se hur det slutar;-) Vad tycker ni?

Under bordet står en gammal back som jag hittade på en loppis i somras. Backen är från Alingsås bryggeri vilket är kul eftersom vi bor i Alingsås! I backen trängs tidningar och böcker om vart annat. Gillar att ha mina inredningstidningar framme så att jag kommer åt dem lätt men har ingen riktigt bra förvaring för dem.

Vid sidan av bordet står en gammal resväska som min morfar hade när han flyttade från skånska Åstorp till Jönköping. Det framgår av lappen som fortfarande sitter kvar på ena sidan av väskan. Jag tycker det är en rolig detalj som jag gärna behåller. I resväskan ligger barnens böcker, spel och leksaker gömda men ändå lätta att ta fram.

Hoppas ni får en härlig helg! Vi ska slappa och greja lite i huset. I morgon kommer sambon sätta panel i köket. Vi ska göra en liten mini makeover av köket nu och skjuter på den stora renoveringen eftersom vi har många andra stora projekt på gång. Så även om jag lääängtar efter ett vitt lantligt kök får jag nöja mig med vit panel på en vägg så länge;-) De säger att man inte kan få allt, hihi. Kram på er!

8 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Lät bra med en vit panelvägg också! Fiiiint bord! Jag tycker att det var fint med den gamla träfärgen, det ger värme och så är sådant gammalt trä så lent...

Nordingården sa...

Vilken underbar back och resväska! Och den grå lilla barnsängen var ju bara för fin! Hm,. får nog tyvärr hålla med dig sambo i detta fall: ) bordet är fint i den naturliga träfärg det är i, tycker jag... lycka till med beslutet och ha ett bra nytt år! Mari.

Sofia sa...

Tycker bordet står i fin kontrast till den vita väggen, så jag tar Olas parti :)

Anneli sa...

Hejsan.

Bordet är nog finast som det är.

Känner igen det där med "minimakeover" i köket , det gjorde vi för några år sedan, men nu är det dags för den riktiga renoveringen.
Men man kommer långt med vit träpanel, det är så fint så hela köket kommer se nytt ut.

Så fint hus ni verkar ha där det skymtar på bilden.
Var ligger det?
( du behöver inte svara )

Ha det gott, vännen,
Kram Anneli.

Jenny sa...

Hej Claudia!
Vilket fint bord! Jag har ett likadant som jag målat vitt, men det var i en ful mörk färg innan o hade fläckar på skivan.Erat har en härlig varm träfärg, jag tycker oxå att ni ska behålla det som det är:)

Jättefin låda från Alingsås Bryggeri, passar ju bra hemma hos er Alingsåsbor:)

Ha en trevlig kommande vecka,

Kram Jenny

Hannis sa...

Jag tror att du kommer att vinna och bordet blir vitt =))
Även om det är en vacker kontrast som det är så förstår jag ditt sug efter att måla det vitt.

Vad härligt med din morfars väska.
Det är något speciellt när sakerna har tillhört någon i ens familj.

Kram Hannis

Mia (fd Siba) sa...

Hej Claudia,

Det var länge sen! Jag har följt din blogg i några månader nu och tycker den är sååå mysig. Och kul att höra vad som händer med er!

Jag tycker verkligen att du ska behålla den fina träfärgen och intemåla vitt.

Millas hem sa...

Trären absolut!!

Sorry....

Kram Camilla