tisdag 12 januari 2010

Köket blir bara vitare och vitare


Vi flyttade in i vårt hus i augusti förra året och har renoverat stort och smått i hela huset (tre våningar). Köket var ganska nyinsatt när vi köpte huset men absolut inte i vår smak. Björk och alldeles för litet och med för lite förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Vi öppnade upp väggen till vardagsrummet och tog bort ett stort skafferi redan innan vi flyttade in och bestämde att resten fick vänta ett tag. Nu blev det i alla fall luftigare och vi hade viktigare projekt att ta tag i. Men både jag och sambon har gått och stört oss på björken och mörkret i köket. Vi vill båda ha ett vitt lantkök men budgeten och tiden finns inte riktigt. Därför har vi nu börjat göra en liten makeover av det vi har. I lördags satte sambon panel på en vägg och jag har kvistlackat och sedan målat panelen två gånger. Det är redan ljust och härligt! I morgon ska jag måla sista gången! När det ändå blev lite av en byggarbetsplats i köket passade vi på att kolla vad det var för tak ovanför spånskivan som fungerat som innertak. Det var planktak så skivan åkte ner och nu är plankorna putsade och spacklade samt målade en gång. Två svängar till med vit färg så blir det perfekt! Jag är så glad att vi tog tag i det här. Nästan steg är att "bygga in" skåpen. Vi ska riva några täckskivor, sätta mer panel och måla vitt, vitt vitt! Sedan blir det nog ett par skåp till och några hyllor. Ser framför mig hur bra det kommer att bli!
Visar ett litet smakprov från vårt kök. I bakgrunden är den vita panelen;-) och burken är min mormors kakburk som vi nu har Cornflakes i.

11 kommentarer:

Jenny sa...

Hej!
Vad fiiint med vit panel, I like:)


Jättesöt burk från din mormor!

Ha en bra dag,

Kram Jenny

Mia sa...

Vilken söt burk kul att det är arv. Jag tycker det är svårt med gamla burkar för de känns inte som man får dem riktigt rena därför vill jag gärna veta vem som haft den innan. I köket har i två gamla Marabou burkar efter Kenneths farmor.
Håller utkik efter fler köksbilder. Bordet innan är så fint som det är så jag tycker ni skall behålla det träfärgat, kan vara en fin kontrast till allt vitt.

Verra sa...

Ja det blir nog suuper! =) Vit panel är så fint.
Vi har precis börjat riva Bellas lekrum. Där ska det tapetseras, sättas vitlackad takpanel och läggas lika golv som i övriga huset. =)
Kram Verra

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vad kul det låter att få förändra och göra om. Det brukar bli bäst när man skyndar långsamt och har en ganska liten budget... Man hinner tänka efter och hitta nya användningsområden för gamla saker. Mycket går att göra om med lite färg och decorlister ;0).
Fin blogg!
Kram/ Anna

Livet på kyrkstigen sa...

Hej, vad kul med köket. Vi byggde nytt hus för snart tre år sedan men har redan hunnit sätta pärlspont över tapeten i köket. Men det är ju kul med förändringar.
Kram

Cathrin sa...

Å så härligt med en köksmakeover. Drömmer själv om nytt kök. Men ekonomin finns helt enkelt inte. Och jag försöker överyga mig själv att det är korkat att lägga massa pengar på ett kök när man har småbarn (varav en bara älskar att banka på och med allt som kommer i hans väg). Så jag är jättenyfiken och vill få se och läsa mer!
Underbar burk! Har själv mina krokar ute för svärfar som har en helt underbar burk från sin mor, men än så länge håller han hårt i den...

Ha en fin kväll!
Kram
Cathrin

Vita drömmar och choklad sa...

Hej!
Vad spännande att se fler bilder senare på köket.
Kram Milla

Anneli sa...

Hejsan.

Vilken söt burk!

Den vita panelen ser fin ut,
visa mer av köket, snälla....
Behöver inspiration till mitt kök

Kullingsberg är fint , har en vän som bor där, själv bor jag på Nolby, i ett tegelhus från 60-talet.

Ha det gott,
kram Anneli.

Nyanser av vitt sa...

Hej
Fint med panel. Det har vi också ( på landet)
Kul att du är med i min utlottning
Sköt om dig
kram Agneta

fröken knopp sa...

åhh låter som ett jätte spännande projekt!!! finns inget finare är vit panel om du frågar mig!!!

kramar elin

Hannis sa...

Det låter som en härlig renovering!
Kan tänka mig att det blir fint.

Fint med gamla burkar.
Såna får man aldrig för mycket av=))

Önskar dig en skön helg/
Kram Hannis