lördag 29 maj 2010

Florabilder i vår hall

För några månadersedan fyndade jag ett par floraböcker på vår lokala loppis. Jag blev överlycklig när jag fann dem för nästan inga pengar alls! Men hur mycket jag än gick runt med favoritbilderna här hemma kunde jag inte hitta något bra ställe att hänga upp dem. I förra veckan gjorde jag ett nytt försök och efter att ha sett hur Fröken Fräken gjort så bestämde jag mig för att hänga florabilderna på ståltråd i stället för på snöre. På så vis hänger de i en rak linje och ganska tajt utmed väggen.

Nu hänger åtta florabilder på en liten sned vägg i vår hall. Till vänster är dörren till vardagsrummet och till höger ligger köket. Fönstret ni ser på denna bild är i matrummet och i förgrunden skymtar trappräcket. I och med att jag använt ståltråd så hänger bilderna stilla trots vinddraget som blir när spralliga barn och jagandes föräldrar springer förbi tusengånger per dag;-). Ett måste hemma hos oss!

På väggen har jag blandat växter hejvilt. Jag är ingen botaniker utan har helt enkelt valt ut de florabilder som jag tyckte var vackrast. Här finns bland annat gräslök, kungsängslilja och liljekonvalj.

Hoppas ni har en härlig helg! Altanens takstolar har kommit på plats och på måndag hoppas jag att taket och pappen kommer upp. Altanhänget närmar sig;-) Kram

7 kommentarer:

Emelie sa...

Jättefint på den lilla väggen! Ett riktigt härligt blickfång!

Ha det gott!
kram Emelie

Hannis sa...

Snyggt, mycket snyggt!
Gillar att dom hänger på ståltråd också.

Hoppas att du har en bra helg/
Kram Hannis

Vita verandan sa...

Kul att du gillade hyllan, klart du får göra likadant. Kul med bloggandet att vi kan ge varandra lite tips och inspiration. Jag blev inspirerad av din upphängning av florabilderna, ska nog göra så i trappen också....tack för tipset!
Kram Anna

Handgjorda drömmar sa...

Visst är de underbara! Jag lyckades vinna en utlottning med likadana bilder och jag tycker de är ljuvliga. Enkla, och de gör sig verkligen överallt!
Ha en riktigt fin mors dag!
Kramar Marie

Ellas Hus sa...

Oj, vad fint det blev. Jag har alla 10 band i floraserien men har inte klarat klippa i dem. Jag hoppas alltid hitta nya på loppis så kan jag klippa i dem.
Ha det gott!
Ellinor

Jenny sa...

Hej Claudia!
Vilka vackra florabilder o vilken bra idé att hänga dem på rad sådär!

Hoppas du haft en trevlig Mors Dag!

Kraam Jenny

Noamaja sa...

Mycket vackert! *Suck* Ni har ett så vackert hus! Vackra fönster, vackert badrumsgolv, vacker trappa... Vill också ha eget hus eller i alla fall en enorm, underbar sekelskiftesvåning! Det kan väl inte vara för mycket begärt?! *fniss*

Fina Danmark-Englandsfynd också!

Som sagt... vårfloden ur plånboken...

Ha en underbar vecka!
Kram,
Noamaja