fredag 7 maj 2010

Min lilla franska hörna

Som jag tidigare berättat så är jag ingen hejare när det gäller trädgårdsbestyr. Jag är ju fortfarande nybörjare (har bara varit med trädgård sedan augusti förra året) men det går sakta sakta framåt;-) Det finns ju så många andra som är duktiga som man kan fråga och så har vi ju alla underbara bloggar och tidningar som jag hämtar mycket inspiration från. Hur som helst så har jag skapat mig en liten fransk hörna;-) Här står en gammal grind, ett fågelbad i betong, lavendel i en zinkbalja och ett vindruvsträd (eller heter det ranka?). Till vänster skymtar även en zinklåda som jag ska plantera färska kryddor i. Men ännu är nätterna ganska kalla här så jag väntar några veckor till.

Jag är jättenöjd med vår nyanlaga grusgång men som ni ser på de här bilderna så är stenarna fortfarande färgade av sand. Jag trodde att det skulle räcka med lite regn så blir de grå men det kan visst ta upp till en hel säsong innan sandfärgen sköljts bort och gruset blir grått..

Den här gamla grinden hittade vi i boden när vi tog äver huset. Pefekt;-)

Oj, nu är det fredag igen. Jag och Nathalie är ensamma hemma så det blev en promenad till färgbutiken. För ett par dagarsedan började jag röja bland vinterkläderna och har äntligen fått ordning på säsongerna och storlekarna;-) Men det är inte roligt att fixa i ordning när det ändå inte blir fint. Vi har en jättepraktisk gigantisk gammal garderob i hallen som är fruktansvärt ful men som jag i ett halvår nu tänkt fixa i ordning. Jag har precis målat första varvet och ser redan hur fint det kommer att bli. Hoppas på att bli klar under helgen. Vore skönt att få undan alla högar med kläder;-)
Hoppas ni får en riktigt härlig helg. Kram

8 kommentarer:

Engelska Villan sa...

Vilken jättefin hörna du fått till!! :) Och vad kul att hitta en sån fin gammal grind i huset. Den har väl säkert suttit där tidigare. Sånt är kul, tycker jag.
Ha en skön helg!
Och hörru, trädgårdsmästaren, du kan kanske hjälpa mig också med mina fröer... ;)
Kram Anna

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Så härligt med en egen trädgård. Att få plantera, inreda små mysiga hörnor och njuta. Det kliar allt i mina fingrar efter en egen trädgård.
Och så fint med den gamla rostiga grinden.

Hoppas du får en riktigt härliga helg!

Emelie sa...

JAg är övertygad om att det kommer bli så fint i din trädgård...låt det ta tid. Många säger att man ska låta det gå ett år så man hinner se alla skepnader efter årstiderna i trädgården...

Jag tror att bara viljan finns så blir det fint=)

Trevlig Helg!
kram Emelie

Heléns Hantverk sa...

Vilken fin liten hörna !! Grinden är verkligen jättesnygg !!
Ha en bra dag ! Helen :0)

Vita verandan sa...

Hej!
Nu blev jag inspirerad att ta fram vår gamla grind som vi fick med vårt hus. Hur fint som helst att ställa så!
Kram Anna

Fågel Blå sa...

Åh vilken läcker hörna du fått till så fint.....och roligt att hitta till din fi´na blogg!
Återkommer gärna!
Hoppas du får en fin dag!
Kram kathrine

Rosor och Spetsar sa...

Härlig hörna du skapat i din trädgård.
Mysig blogg du har
Jag gillar din grind skarp den är jättedekorativ
Kram
Annelie

Fransk inredning sa...

Lämnar ett avtryck här så att du ser att jag besökt din fina blogg! Kramar Susanne